10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaLegjobb esetben is csak október végén lépnek pályára a PVSK kosarasai

Legjobb esetben is csak október végén lépnek pályára a PVSK kosarasai

A 2020/2021-es évad első hét mérkőzésének elhalasztását kérte a Magyar Kosárlabda Szövetségtől (MKOSZ) a PVSK-Veolia férfi csapata. Annak ismeretében nem csoda, hogy a közelmúltban utolérte a kosarasokat a koronavírus, többen is pozitív tesztet produkáltak. Minderről Bán Gábor ügyvezető nyilatkozott a PVSK-nak. 

A napokban a MKOSZ úgy határozott, minden csapatnak játszani kell, amelyik játszani képes. Tehát ha egy mérkőzésre a 12 fős felnőtt keretből 8 játékost tud nevezni, akkor pályára kell lépnie. Ha ennél kevesebben vannak, akkor lehet kérni a halasztást. Sajnos a PVSK-nál jelenleg hét játékos igazoltan fertőzött, így nem lennének elegen a küzdelmekhez.

Bán Gábor elmondta, a pozitív tesztet produkáló játékosok még karanténban vannak, annak ellenére, hogy tünetmentesek. Otthon viszont nyilván nem lehet érdemi edzésmunkát végezni. A hétvégén lejár a karantén, úgyhogy lassan lehet kezdeni a fizikai felzárkózást. Persze szigorúan külön-külön, szigorúan elválasztva az egészséges csapattársaktól.

Viszont a jelenlegi szabályozás alapján, ha egy élsportoló koronavírus-fertőzötté válik, az elveszíti a sportorvosi engedélyét 4-6 hétre. És nem kevés időt kell várni arra, hogy visszakaphassa. Ezért jelenleg még nem lehet tudni, mikor léphetnek újra pályára. Az Országos Sportegészségügyi Intézet nemrég kiadott ajánlása szerint az első negatív teszt után is leghamarabb négy héttel kaphatja vissza az engedélyét. Ha valaki tünetet is produkál, ott valószínűleg méginkább kitolódik ez a kényszerpihenő.

– Bármennyire is fájó ez, a legfontosabb a csapat, a sportolók, a játékosok egészsége – mondta Bán Gábor ügyvezető.

Így jelen állás szerint, a PVSK október 28-án, a Kaposvár ellen tudja kezdeni a bajnokságot, azt viszont, hogy hányan lesznek a pécsiek, még nem lehet megmondani.

Hamarosan az egész csapatra egy teljes körű orvosi vizsgálatsorozat vár: EKG vizsgálatok, laborvizsgálatok, kardiológiai mérések, terheléses tesztek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő