Nagyot küzdött a PEAC, de ez sem ért érmet a kupában

Hiáiba játszott jól, és volt méltó ellenfele a papíron jóval esélyesebbnek számító Szekszárdnak a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, végül vereséget szenvedett a Magyar Kupa bronzmérkőzésén.

A Disógyőr elleni hősies elődöntő után Csirke Ferenc együttesének kedve akár el is illanhatott volna. Pláne úgy, hogy a Magyar Kupa bronzmeccsén, a talán még a DVTK-nál is erősebb Szekszárd várt a pécsi lányokra.

Lelombozott PEAC-os kosarasokat azonban még nagyítóval sem találhattunk volna. Ugyan az első félidőben többé-kevésbé jött a papírforma, és a tolnaiak nyolc ponttal megléptek, így is érezhető volt, hogy Sarokék nem adják olcsón a bőrüket. A harmadik negyedben nagyot is ment a Pécs. Olyan nagyot, hogy kishíján még a fordítás is összejött. Azonban amikor átvehették volna a vezetést, mindig hiányzott egy porszemnyi kis plussz.

Bár többször is esélye nyílt Csirke Ferenc csapatának arra, hogy ráhozza a frászt a Szekszárdra, végül az országra szóló bravúr nem jött össze. A KSC az utolsó negyedben meg tudta tartani előnyét, így végül Zseljko Djokics lányainak nyakába került a broonzérem.

Ennek ellenére a PEAC valóban megérdemel minden dícsírő szót. Sok-sok idő után ugyanis ismét olyan csapatot láthattunk pécsi színekben a parketten, ami méltó a nagy elődök nevéhez!

PEAC-Pécs–KSC-Szekszárd 64-70 (14-18, 15-19, 19-12, 16-21)

Kosárlabda-Magyar Kupa, nők, bronzmérkőzés.

PEAC-Pécs: Szücs 2, WENTZEL 23/12, Strautmane 5/3, ANDUSICS 10, Kis V. 6. Cs.: Sarok 6/6, SÁNTA 11/9, Kaposi 1. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
KSC-Szekszárd: STUDER Á. 11/3, Theodoreán 3/3, Gereben 2, GOREE 10, MCCALL 12. Cs.: FRISKOVEC 15/9, Zele 4, KRNJICS 10, Bálint 3. Vezetőedző: Zseljko Djokics.

Csirke Ferenc:Büszke vagyok a csapatomra. Öt nap alatt három olyan mérkőzést játszottunk, amelyeket kitehetünk az ablakba, sajnos az érmet pont nem… A Szekszárd sok támadólepattanót szedett, de abból csak 8 pontot dobott, tehát erre nem foghatjuk a vereséget. Körülbelül ötször támadhattunk egypontos hátrányban, ilyenkor kimaradtak az üres dobásaink, míg a túloldalon rendre betalált ellenfelünk. Mi is fáradtak voltunk, Kis Virág csípősérüléssel bajlódik, de nem akarunk kifogásokat keresni. A lányoknak azt mondtam, most két napig nem nézhetnek kosárlabdát.

Fotó: peacpecs.hu

Hirdetés