Pazar második félidő, bravúros pécsi győzelem

Az első négy meccsét megnyerő Győrt fektette két vállra az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata a forduló rangadóján.

hirdetés
Uránia Mozi

Úgy indult a pécsi lányok meccse, ahogyan arra nagyjából előzetesen számítani is lehetett. Az első négy forduló után hibátlan Győr ugyanis határottan kezdett, és a vendégek ritmusát nem is nagyon tudta felvenni eleinte Jovan Gorec együttese. Weninger ugyan igyekezett tartani a lépést, az első negyedben hét pontot termelt egymaga, de a kisalföldiek így is tükörsimán vezettek 8-10 ponttal.

hirdetés
Uránia Mozi

A tíz perc alatt kapott 27 pont nagyon nem nézett ki jól, így a második negyedben igyekezett is szigorítani a védekezésén a Pécs, ami igen jól sikerült. A Győr ebben a periódusban már alig-alig tudott pontot szerezni, az egyetlen gond az volt csupán, a kifogástalan védőmunka után a támadásokra nem nagyon marad ereje az NKA-nak. Bár volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, fel tud jönni ellenfelére a Pécs, a félidőhöz érve nem változott számottevően a differencia, 38-30-ra a Győr vezetett.

A félidei pihenő azonban nagyon jót tett a hazaiaknak, a harmadik negyedben ugyanis a támadójáték is szépen összeállt hazai oldalon. Williams és Rátkai is fontos pontokat szerzett, közen a védőmunka továbbra is remek volt, így az utolsó tíz percre fordulva már egál volt a meccs. És igaz ugyan, hogy a pontgyártás kissé visszaesett a záró felvonásra, a szurkolói által űzött NKA saját gyűrűje közelében továbbra sem hagyta levegőhöz jutni a bivalyerős kerettel rendelkező Győrt. Ez pedig bizony végül győzelmet ért!

Az első negyed után nem úgy tűnt, hogy pécsi örömünnep lesz a vasárnap este vége, azonban a rossz kezdés után az NKA tökéleteshez közeli meccset hozott le, és teljesen megérdemelten nyerte meg ezt a fontos rangadót.

NKA Universitas Pécs–Serco-Uni Győr 71-66 (18-27, 12-11, 24-16, 17-12)
Kosárlabda-NB I., nők, 5. forduló.
NKA Universitas Pécs: Tadics 2, Laczkó 7/3, Mérész 7, WENINGER 13/3, WILLIAMS 15. Cs.: RÁTKAI 13, Smailbegovics 3/3, Simon Zs. 6/6, Kiss A. 3, Olawuyi 2. Vezetőedző: Jovan Gorec.
Serco-Uni Győr: Török 7/3, Slocum 9/6, Dubei 2, Molnarova 2, ANIGWE 12/3. Cs.: BACH 11, GOREE 10/3, Nagy D. 10, Dombai 2, Hegedűs 1. Vezetőedző: Cziczás László.

Hirdetés