Hirdetés

A második félidőben hátrányból állt fel, Szoboszlai Dominik duplájával fordított, Nagy Ádám góljával végül 3-1-re nyert Montenegró ellen a magyar labdarúgó válogatott.

Ennél szebb forgatókönyvet aligha lehetett volna megkomponálni, az biztos. A magyar labdarúgó válogatott utolsó Eb-selejtezője előtt már biztos résztvevője volt a jövő évi kontinens tornának, így ünnepelni gyűlt össze közel 60 ezer szurkoló a Puskás Arénában.

Zsúfolásig megtelt a Puskás Aréna

Azért tétje még így is volt a Montenegró elleni derbinek, hiszen a biztos csoportelsőséghez legalább egy pontot szereznie kellett Szoboszlaiéknak. Talán épp ez a kis nyomás volt az, ami miatt az első félidőben nem igazán akart működni a csapat játéka. A vendégek sem játszottak jól, de mezőnyben olykor még dominálni is tudtak. Ráadásul a 36. percben, derült égből jött a vezető góljuk is.

A második negyvenöt percben tehát villantania kellett valamit Magyarországnak – utólag pedig már tudjuk is, hogy sikerült!

Ebben főszerepet vállalt magára, a válogatottban talán eddigi legjobb teljesítményét nyújtó Szoboszlai Dominik. Rengeteget volt nála  a labda, jó passzokkal hozta játékba társait, amikor pedig úgy érezte, hogy kell egy kis plusz, akkor megindult a kapu felé. Az egyik ilyen alkalommal 5 montenegrói védőből csinált bohócot, majd kilőtte a jobb alsót. Persze a lelátó felrobbant, azonban alig egy perccel később jött a újabb, még nagyobb hangrobbanás. Ádámmal játszott össze jól a magyar csapatkapitány, majd a center szöktetése után újra a kapuba emelt. Innentől pedig érezhető volt, hogy megvan a meccs.

A Szoboszlai második gólja előtti pillanat

Még úgy is, hogy azért akadt egy-egy pillanat, amikor megállt bennünk a levegő. Dibusz azonban földöntúli bravúrokat bemutatva őrizte a 2-1-et. A legvégén pedig, egy Szoboszlai-szabadrúgást követő kipattanót Nagy Ádám vágott be, így a 3-1 után jöhetett a fieszta!

A magyar csapat csoportelsőként kvalifikálta magát a jövő évi, németországi Eb-re.

A meccs után a találkozó hőse, Szoboszlai Dominik mikrofont ragadva köszönte meg a szurkolást, majd sokat sejtető felkiáltással indította el, a minden bizonnyal egész éjszakán át tartó ünneplést.

– Egyet megígérhetek, ez csak a kezdet és jövő nyáron csinálunk egy olyat, ami felejthetetlen lesz – mondta a telt háznyi Puskás Aréna közönségének a Liverpool klasszisa.

Magyarország–Montenegró 3-1 (0-1)
Labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező.  Puskás Aréna, 60.000 néző.
Magyarország: Dibusz – Balogh, Lang, Szalai A. – Bolla (Nego, 46.), Nagy Á. (Szuhodovszky, 90+4.), Styles (Horváth K., 64.), Nagy Zs. – Szoboszlai, Gazdag (Kalmár, 46.) – Ádám M. (Németh A., 78.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Montenegró: Mijatovics (Djukics, 58.) – Rubezics (Rajcskovics, 76.), Szavics, Vujacsics – Veszovics (M. Vukcsevics M., 55.), Jankovics (Radulovics, 70.), Kucs, Camaj (Krstovics, 70.), A. Vukcsevics – Oszmajocs, Jovetics. Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics.

Gólok: Szoboszlai (67., 68.), Nagy Á. (90+3.) ill. Rubezics (36.)

A csoport másik meccsén:

Szerbia–Bulgária 2-2

A csoport végeredménye

  MGyDVGk.P
1.Magyarország853016-718
2.Szerbia842215-914
3.Montenegró83239-1111
4.Litvánia81348-146
5.Bulgária80447-144

Itt pedig fotóriporterünk, Kurdi József képet nézhetik meg:

Hirdetés