20 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapSportLabdaPazar második félidő, bravúros pécsi győzelem

Pazar második félidő, bravúros pécsi győzelem

Az első négy meccsét megnyerő Győrt fektette két vállra az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata a forduló rangadóján.

Úgy indult a pécsi lányok meccse, ahogyan arra nagyjából előzetesen számítani is lehetett. Az első négy forduló után hibátlan Győr ugyanis határottan kezdett, és a vendégek ritmusát nem is nagyon tudta felvenni eleinte Jovan Gorec együttese. Weninger ugyan igyekezett tartani a lépést, az első negyedben hét pontot termelt egymaga, de a kisalföldiek így is tükörsimán vezettek 8-10 ponttal.

A tíz perc alatt kapott 27 pont nagyon nem nézett ki jól, így a második negyedben igyekezett is szigorítani a védekezésén a Pécs, ami igen jól sikerült. A Győr ebben a periódusban már alig-alig tudott pontot szerezni, az egyetlen gond az volt csupán, a kifogástalan védőmunka után a támadásokra nem nagyon marad ereje az NKA-nak. Bár volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, fel tud jönni ellenfelére a Pécs, a félidőhöz érve nem változott számottevően a differencia, 38-30-ra a Győr vezetett.

A félidei pihenő azonban nagyon jót tett a hazaiaknak, a harmadik negyedben ugyanis a támadójáték is szépen összeállt hazai oldalon. Williams és Rátkai is fontos pontokat szerzett, közen a védőmunka továbbra is remek volt, így az utolsó tíz percre fordulva már egál volt a meccs. És igaz ugyan, hogy a pontgyártás kissé visszaesett a záró felvonásra, a szurkolói által űzött NKA saját gyűrűje közelében továbbra sem hagyta levegőhöz jutni a bivalyerős kerettel rendelkező Győrt. Ez pedig bizony végül győzelmet ért!

Az első negyed után nem úgy tűnt, hogy pécsi örömünnep lesz a vasárnap este vége, azonban a rossz kezdés után az NKA tökéleteshez közeli meccset hozott le, és teljesen megérdemelten nyerte meg ezt a fontos rangadót.

NKA Universitas Pécs–Serco-Uni Győr 71-66 (18-27, 12-11, 24-16, 17-12)
Kosárlabda-NB I., nők, 5. forduló.
NKA Universitas Pécs: Tadics 2, Laczkó 7/3, Mérész 7, WENINGER 13/3, WILLIAMS 15. Cs.: RÁTKAI 13, Smailbegovics 3/3, Simon Zs. 6/6, Kiss A. 3, Olawuyi 2. Vezetőedző: Jovan Gorec.
Serco-Uni Győr: Török 7/3, Slocum 9/6, Dubei 2, Molnarova 2, ANIGWE 12/3. Cs.: BACH 11, GOREE 10/3, Nagy D. 10, Dombai 2, Hegedűs 1. Vezetőedző: Cziczás László.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő