5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaPihenőn a kerekesek

Pihenőn a kerekesek

A Tour de Pécs kerékpárverseny résztvevői a 9. futam során már szembesültek a hőség okozta problémákkal is, mert a nagy meleg hatására egy-két helyen a megolvadt aszfalt akadályt jelentett. A kerekeseknek most rövid szünet következik.

A GRAWE nagydíjon a rajt és a cél helyszínét az üszögpusztai kastélyszálló jelentette, kategóriánként pedig egy 38 km-es kört, illetve annak többszörösét kellett teljesíteniük a kerekeseknek. A magyar biciklisek mellett horvát, szerb és szlovák résztvevők is színesítették a palettát.

A feladat nehézségét bizonyítja, hogy 83-an kezdték a versenyt, a célvonalon azonban csak 53-an hajtottak át. A leghosszabb távon, 114 km-en át az elit és a hobbi férfi kategória tagjai tekertek. Az ifjúsági fiúknak és a szenior férfiaknak 76 km-t kellett pedálozniuk, míg a hölgyek és a serdülő fiúk 38 km teljesítése után szállhattak le a nyeregből.

A kilencedik futam pécsi vonatkozású eredményei:

Férfiak

Elit: 1. Ivanics Gergely (Pécsi Junior KE); 2. Vörös Ferenc (Pécsi Junior KE)
Hobbi: 1. Horváth Zoltán (Pécsi Junior KE); 3. Kovács Miklós (Pécsi Junior KE)
Senior: 1. Erb Zsolt (Contact SE)

Nők

1. Fáy Kriszta (Contact SE); 3. Vidákovich Sára (Pécsi Junior KE)

Az utánpótlás korú fiúk versenyében sem a serdülő, sem az ifjúsági kategóriában nincs az élmezőnyhöz tartozó pécsi kerékpáros. A 9 futam után összesített eredmények alapján a hölgyeknél Fáy Kriszta vezet 41 ponttal, a 19 pontos Vidákovich Sára előtt. Az elit kategóriában Ivanics Gergely áll az élen 40 ponttal, a Pécs Junior KE versenyzője, Csomor Zoltán 13 ponttal a negyedik. A hobbi kategória élén a 40 pontos Horvát Zoltán áll, Kovács Miklós 13 ponttal az ötödik.

A szeniorok mezőnyében a legjobb pécsi Erb Zsolt mindössze 6 ponttal maradt le az élen állóktól, 21 ponttal a harmadik. Érdekesség, hogy a serdülő fiúknál a szerb Bruno Maltar áll az élen, az ifik mezőnyét pedig a szekszárdi Hartman József vezeti.

A legközelebbi versenyre, a Villányi Nagydíjra augusztus 20-án kerül sor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő