20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálSwimathon 2022: őket támogathatjuk idén adományozóként

Swimathon 2022: őket támogathatjuk idén adományozóként

A Pécsi Közösségi Alapítvány (PKA) idén is – már 3. alkalommal – megszervezte a „Swimathon” című adománygyűjtő kampányt, melynek során ezúttal 6 helyi civil szervezetet támogatunk, nagyköveteik segítségével. Cikkünkben bemutatjuk, kik is a kedvezményezettek. 

Drukker Közösségi Nyomdaműhely

Ez egy 2018 óta működő pécsi alkotóközösség, magasnyomó-, szita- és riso-műhellyel.
Az egyesület tagjai képzőművészeti és pedagógiai tevékenységet folytató alkotók, akiket a magasnyomtatás és sokszorosító grafika iránti érdeklődésük és elkötelezettségük köt össze. Küldetésük az érdeklődő képzőművészek, önkéntesek és az aktív grafikushallgatók szakmai inkubációján túl egy alumni közösség építése, illetve társadalmi-szociális-környezeti hatásokra való művészi reflexiók indukálása.

További információ itt

Élmény Tár

Esélyteremtő gyermekbirodalom Pécs egyik peremkerületén. Alapelveik, tevékenységeik közé tartozik a demokratikus szemlélet, partnerközpontúság, gyermekjogok. Főként hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak, de szeretnék, ha nem egy zárt, szegregált közösség lennének. Céljuk, hogy a hozzájuk járó gyerekek számára kinyissák a világot, és olyan lehetőségekhez juttassák őket, amelyek alapvetően mindenkinek járnának.

Ide kattintva még többet olvashatunk róluk. 

Pécs Bike Maffia

2015 óta lelkes és elkötelezett segítői a pécsi rászorulóknak. A Budapest Bike Maffia alegységeként, a helyi családsegítő szolgálattal együttműködve havonta egyszer szállítanak ki kerékpárral ételt családoknak, egyedül élő nyugdíjasoknak. Ez körülbelül 150 adag meleg ételt jelent, és ha tehetik, süteményt vagy tartós élelmiszert is csomagolnak mellé.

További részletek itt érhetők el. 

Pécsi Flamenco Egyesületet

A Pécsi Flamenco Egyesületet 15 éve hívta életre néhány lelkes táncrajongó. Lassan, de biztosan fejlődött, alakult, növekedett a közösség, egyre többen lettek kíváncsiak arra, hogy mi is ez a stílus. Céljuk, hogy minél több embernek biztosítsanak lehetőséget a flamenco eszközével, hogy teljesebb életet éljen fizikailag, lelkileg, szellemileg egyaránt.

Még több információért ide kattintsunk! 

S.O.S. É.L.E.T. Telefonszolgálat

Küldetésük az öngyilkosságok megelőzése. A telefonvonal több mint 47 éve elérhető minden nap 19 óra és másnap reggel 7 óra között azok számára, akik krízisben vannak és segítséget kérnek a hívásokat fogadó speciálisan kiképzett szakemberektől. A hívók számára a szolgáltatás ingyenes, a telefonvonal költségeit a szolgálatot működtető S.O.S Öngyilkosság Megelőzésért Alapítvány teremti elő.

Tovább olvashatunk róluk ezen a linken. 

Pécsi Közösségi Alapítvány

A fentebb bemutatott projektek mellé a szervezők is betársultak az adománygyűjtésbe és befoglalták az ötödik sávot a medencében, hogy közösséget vállaljanak a fent megismert fantasztikus emberekkel, akik lelkesen vetik bele magukat a kampányba és a vízbe.

Részletesebb leírás itt

Október 15-én indult a kampány és a Hullámfürdőben november 12-én megrendezendő záróeseményig várják majd a támogatást a közösségek. A szervezetek és nagyköveteik az alapítvány honlapján megtalálhatók, ahol rögtön el is indíthatjuk az adományozást.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő