25 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálGazdaságSzabad Pécs: döntött a kormány, beszállna az állam a pécsi reptér működtetésébe

Szabad Pécs: döntött a kormány, beszállna az állam a pécsi reptér működtetésébe

A mai ülésén döntött a kormány arról, hogy többségi tulajdont szerezne a pécs-pogányi repülőteret üzemeltető és a repülőtéri vagyont birtokló cégben – értesült nem hivatalos forrásból a Szabad Pécs.

Három hete írtuk meg a Népszavára hivatkozva, hogy ősszel dönthet a kormány a kérdésben.

Ősszel tárgyal a pécsi reptér megvásárlásáról a kormány

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a pécsi önkormányzat 1,5-1,6 milliárd forint körüli összeget remél minimum az üzletrészért cserébe, plusz az üzemeltetési költségek nagy részének átvállalását, és elsősorban menetrend szerinti járat (elsősorban dél-németországi célpont jöhet szóba) üzemeltetését támogatnák.

Ruzsa Csaba azt mondta a lapnak, hogy kétlépcsős kormánydöntést várnak, az első lépés az, hogy a kormány kifejezi azt a szándékát, hogy a repteret fejleszteni kívánja, és azt a javaslatot, amit a pécsi önkormányzat az üzletrész átadás-átvételre tett, elfogadja tárgyalási alapnak. Ez történhetett meg ma.

A vagyont birtokló és a repteret üzemeltető cégben is 51 százalékos állami tulajdonszerzésre tett javaslatot a pécsi önkormányzat, így Pécs és Pogány is jelentős tulajdoni hányaddal bent tudna maradni e cégekben, s úgy tudjuk, a mai kormánydöntéssel lényegében ezt fogadták el Budapesten – írja a Szabad Pécs.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő