24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletSzabad Pécs: Pótmagánvádat nyújtott be a PSN vezére Vári Attilával szemben

Szabad Pécs: Pótmagánvádat nyújtott be a PSN vezére Vári Attilával szemben

Pótmagánvádat nyújtott be az eltűnt PSN Zrt.-s adathordozók miatt Vári Attilával szemben a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. vezérigazgatója, értesült a hírről a Szabad Pécs. Ebben az ügyben nyomozás is indult, csakhogy azt végül megszüntették, mégpedig úgy, hogy Vári Attilát még tanúként sem hallgatták ki, miközben a feltételezett bűncselekmény vagy szabálysértés idején ő volt a pécsi önkormányzati sportcég első számú, felelős vezetője – írja a lap.

Tavaly februárban írtuk meg, hogy a Péterffy Attila polgármester által elrendelt átvilágítás az önkormányzati sportcégnél is feltárt egy sok kérdést felvető ügyet: a Vári Attila irányította PSN Zrt. számítógépeiből és rendszeréből közvetlenül az önkormányzati választások után merevlemezek és adatok tűntek el.

A pótmagánvád benyújtását a pécsi önkormányzat megerősítette a lapnak.

Azt írták, hogy a PSN Zrt. 2021. február 2-án nyújtott be pótmagánvádat Vári Attilával szemben az „1. rb. a Btk. 423.§ (2). b. pontja szerint minősülő és büntetendő információs rendszer vagy adat megsértésének vétsége, illetve 1. rb. a Btk. 372§ (1). bekezdésébe ütköző és (2). bekezdés a. pontja szerint minősülő kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége ügyében”. Hozzátették, hogy a nyomozóhatóság sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatta ki Vári Attilát, „ugyanakkor tény, hogy a feljelentést követően Vári Attila adathordozókat vitt be a rendőrségre”.

Az önkormányzat Szabad Pécsnek küldött válasza szerint a bíróságon majd „elsősorban arra a kérdésre kell választ kapni, hogy az önkormányzati választásokat követő napokban miért kellett eltávolítani a PSN Zrt. vezetőinek és titkárságának számítógépeiből a merevlemezeket, ezzel a feladattal ki és kit bízott meg, az adathordozók hogy kerültek Vári Attilához és ameddig nála voltak – vagy azt megelőzően – milyen beavatkozások történtek a merevlemezeken. A bíróság feladata lesz elbírálni a pótmagánvádat”.

Vári, aki a 2019-es választásokon a Fidesz polgármesterjelöltje volt, tegnap közleményben tudatta Fidesz-közeli pécsi lapokkal, hogy lemond önkormányzati képviselői mandátumáról. Okként nem a fenti ügyet jelölte meg, hanem azt, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként sok lesz a dolga a soron következő olimpiák miatt.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő