28 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapSportSzedett-vedett volt első edzőmeccsén a PMFC

Szedett-vedett volt első edzőmeccsén a PMFC

Nagy verést kapott Szentlőrincen az NB III.-ra készülő PMFC első nyári felkészülési mérkőzésén. Egyértelmű, hogy komoly erősítésekre lesz szüksége az Aczél Zoltán vezette pécsieknek, ha komoly célokért akarnak küzdeni a szezonban.

Komolyabb elvárások nélkül vártuk a PMFC első nyári edzőmeccsét. Hiába igazolt ugyanis a közelmúltban a Munkás Aczél Zoltán személyében egy jó edzőt, a nemrég az NB II.-ből kizuhanó Pécs kerete idő közben szétszéledt, így egyelőre botorság lett volna átütő támadójátékot várni.

Ismerős arcokból így sem volt hiány a szentlőrinci pályán, hiszen több, a pécsieknél korábban már megforduló játékos is szerelést húzott. Ott volt a PMFC kezdőjében például Hegedűs Márk és Dávid Zoltán, de az előző szezon még mislenyben töltő támadó, Tóth Zoltán is. A napokban a klubtól távozó Tóth-Gábor Kristóf is feltűnt a meccsen, méghozzá a a lőrinceik kezdőcsaptában.

És ha már ott volt, az előző szezonban egyetlen egyszer betalálni nem képes támadó bő húsz perc alatt le is rendezte a meccset. Előbb az 5. percben adott egy gólpasszt – ilyet sem láttunk tőle tavaly –, majd húsz perc leforgása alatt összehozott egy mesterhármast. Úgy tűnik a szentlőrinci levegő jó hatással volt a csatárra.

A Pécs mindeközben csak asszisztálni tudott a másodosztályra készülő hazaiak játékához. Se játék, se akaraterő nem igazán rajzolódott ki a PMFC-t figyelve, szedett-vedettnek tűnt a társaság. Persze fiatalokkal, és néhány próbajátékossal sok jóra nem is nagyon lehetett számítani. Ezzel együtt is lehangoló volt az első félidő. A szünet után aztán egy teljesen más tizenegy jött ki a pályára. Nevekben, és hozzáállásban is. A javarészt fiatalokból álló csapat itt már érdemi ellenállást tudott kifejteni a Szentlőrinccel szemben, igaz támadásban tvábbra is súlytalan volt Aczél Zoltán együttese. Ráadásul a hajrában ismét megtört hátul a Pécs, és 5 perc alatt újabb két gólt kapott. A végén ugyan még egy szöglet után legalább a szépítés összejött, így sincs mit szépíteni a látottakon.

Teljesen nyilvánvaló, hogy létszámban és minőségben is nagyon komoly erősítésekre lesz szüksége a PMFC-nek. Jelen állapotában a csapat ugyanis nem a feljutásért tudna küzdeni az NB III.-ban, sokkal inkább a bennmaradásért. Fel van tehát adva a lecke a vezetőségnek.

Szentlőrinc–PMFC 6-1 (4-0)
Labdarúgó felkészülési mérkőzés.
Szentlőrinc: Gyurján – Pallag, Keresztes, Tamás, Stifter – Medgyesi, Hleba, Kesztyűs – Nagy R., Tóth-Gábor, Helesh. Cserék: Király, Kiss K., Balogh B., Varjas, Farkas, Németh M., Csörgő, Kwadwo, Novák Zs., Héninger, Sebestyén, Molnár B. Vezetőedző: Waltner Róbert.
PMFC: Helesfay – Sági, Miklós P., Dávid Z., Svedyuk – Bachesz, Szűcs K. – Vas Bence, Bukovics, Hegedűs – Tóth Z. II. Félidő: Varasdi – Vas Balázs, Sághy, Molnár B., Hegedűs – Bartha B, Kálmi – Ócsai, Halácsi, Morvai – Orbán. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Gólok: Helesh, Tóth-Gábor (3), Kiss K., Novács Zs., ill. Sághy.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő