22 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapAbszolút PécsSzenzációs vonatok

Szenzációs vonatok

Modellvasút

Hazánkban először építettek olyan modellvasutat, amely nagyméretű, úgynevezett nullás méretarányú pályákat, kocsikat, mozdonyokat és a hozzájuk tartozó kiegészítőket is tartalmazza. A különlegességet szerdán mutatták be Pécsett.

Modellvasút6

A ritkaságnak számító méretarányban több mozdony, tucatnyi kocsi, három szerelvény, két állomás, 19 méteres pálya került az elektronikus modelljárművek játszóházába a Zsolnay Kulturális Negyedben. Itt már az év eleje óta kínál kikapcsolódást családoknak, gyermeklelkű felnőtteknek az E16-os épület, de eddig csak kisebb méretű vasútmodellekkel, versenyautókkal, sztrádákkal várták az érdeklődőket.

Modellvasút1

– Egy olyan újítással bővült most a játszóház, amely Magyarországon először jelenik meg ilyen formában a nyilvánosság előtt, s a kontinensen is alig tíz helyszínen tekinthető meg. Maga a terepasztal több éves munkával épült, sok millió forintból – mondta Ténai László, az eszközök birtokosa, a játszóház vezetője.

Modellvasút4

A gyerekek és a felnőttek minden héten szerdától vasárnapig nemcsak megnézhetik, de akár ki is próbálhatják az új szerzeményt, de a meglévő terepasztalokon is játszhatnak.

Modellvasút7

Márta István, a negyedet üzemeltető társaság ügyvezetője azt mondta, folyamatosan keresik a különlegességeket kínáló vállalkozásokat, ennek részeként nyílt meg a modelleket bemutató ház még az év elején. A létesítmény folyamatosan bővül, s minden hónapban érkezik ide valami újdonság.

Modellvasút2

Ténai a terepasztal érdekességeiről elmondta: a nullás mozdony súlya elérheti a 2-3 kg-ot is, digitális technikára épül, hangot ad, füstöl és a jelenleg Magyarországon bemutatott méretarányok duplájaként kell elképzelnünk – természetesen nem csak a szerelvényeket, hanem magát az elkészült terepet is. A játékpark üzemeltetőinek célja, hogy a számítógépek mellől visszavezessék a gyerekeket a valódi játékhoz.

Modellvasút6

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő