26 C
Pécs
szombat, július 20, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekSzépül a Lauber – harmonikus színvilág várja majd a szurkolókat

Szépül a Lauber – harmonikus színvilág várja majd a szurkolókat

Az utolsó munkafázisoknál tart a Lauber Dezső Sportcsarnok felújítása, így márciusban egy kívül-belül megszépült, a modern kor követelményeinek megfelelő létesítménybe költözhet vissza a város sportélete. Az újranyitás előtt cikksorozatban mutatjuk meg, mi is történt, történik az utóbbi hónapokban a csarnokban.

Az biztos, hogy a pécsi sportélet ékszerdoboza a múltban megannyi nagy csatát látott már, mint ahogyan arra is mérget veszünk, hogy a Lauberbe korábban rendszeresen kijáró szurkolók a megújult létesítménybe lépve elsőre nem biztos, hogy ráismernek majd a környezetre.

– Az energetikai korszerűsítés után egyértelmű volt, hogy olyan rekonstrukciós munkákat is el kell végezni, amelyek már évek óta indokoltak voltak – mondta el lapunknak Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója. – A nézőtéren összesen 1500 négyzetméternyi járófelületet újítottunk meg. Az elavult, balesetveszélyes PVC-padló helyére korszerű vinilpadló-burkolat került. A nézőtéren található valamennyi falfelületet kijavítottuk – hiszen sok helyen már repedezett volt – és újraszíneztük. Meleg, vajszínű festést kaptak a falak. Ez lehúzódik a lelátók alatti közösségi terekbe is.

A korábban sárga-kékben rikító felületek is egységes megjelenést kaptak

Érdemes megjegyezni, hogy a lelátó aljánál lévő korlátok is új színezést kaptak – akárcsak a csarnok valamennyi fémfelülete. Az eddigi sárga-kék kombinációt szürkével és antracittal váltották fel. Mivel az energetikai korszerűsítés során behelyezett új ablakok kerete is szürke, nem lesz többé túlzásba vitt színkavalkád a csarnokban. Ahogyan Máté János fogalmazott ezzel kapcsolatban, „igyekeznek egy kis harmóniát teremteni az egységes megjelenéssel”.

A régen a korlátok tetején lévő, sokakat zavaró fémelemeket eltávolították

Szintén fontos újdonság lesz, hogy a lelátók elején lévő korlátok felső, visszakanyarodó részét a katasztrófavédelemmel és munkavédelemmel egyeztetve eltávolították. Ez felesleges is volt, és korábban sokakat zavart a kilátásban.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő