20 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálGazdaságSzétkapták az IH-t, új munkahelyeket biztosító irodaház lesz belőle!

Szétkapták az IH-t, új munkahelyeket biztosító irodaház lesz belőle!

Megkezdődtek a munkálatok az egykori Ifjúsági Házban. Kétezer négyzetméteren teljesen megújul az épület, ami az átépítés után új funkciót is kap – jelentette be Decsi István. Pécs alpolgármestere elmondta: olyan irodaházat hoznak létre, ahol a nemzetközi Viessmannhoz és az Aldihoz hasonló cégek tudnak majd letelepedni, így újabb munkahelyek jöhetnek létre. A beruházásra a város pályázati forrást nyert, az első cég várhatóan jövő ősszel költözhet be.

Több mint tíz éve áll üresen az egykor szebb napokat is megélt Ifjúsági Ház. A napokban azonban megkezdődtek az átépítési munkálatok. A felújítás során az épület teljesen új modern homlokzatot kap, új alumínium nyílászárókkal és hőszigeteléssel látják el. A külső mellett a teljes belső tér is megszépül, az épület akadálymentes is lesz. Az ingatlant egy szinttel is megtoldják, amivel összesen kétezer négyzetméterre növelik a pécsi belváros egyik legforgalmasabb pontján található, jövő szeptembertől már bérbe adandó irodaházként működő házat – jelentette be Decsi István, Pécs alpolgármestere.

Decsi István és Vári Attila tartott sajtótájékoztatót

– Mérföldkőhöz érkeztünk az Ifjúsági Ház projektjével, hiszen ilyen volumenű irodaház-átalakítást még nem végeztünk el, ráadásul éttermet, kávézót is létrehozunk az ide települő cég igényeinek megfelelően – mondta Decsi István.

Pécs alpolgármestere hozzátette: a kihasználatlan épület a lehető legjobb funkciót kapja, az elmúlt évek példái is azt mutatják, hogy az ehhez hasonló beruházások hozzájárulnak a város gazdaságának élénkítéséhez, Pécs megtartó erejéhez.

– Az elmúlt három évben 3500 négyzetméteres területen hoztunk létre irodákat, amivel sikerült új cégeket – mint például a Viessmannt és az Aldit – Pécsre csábítani – közölte.

Az alpolgármester hozzátette: a város vezetésének egyik fő célja a gazdaságélénkítés folytatása, és hogy minél több, magas színvonalú irodaházat alakítson ki, ami vonzó a beruházók és munkavállalók számára is.

Kívül-belül átalakul az épület

Az ingatlant Pécs polgármesterjelöltje is bejárta. Vári Attila elmondta, hogy az ilyen fejlesztések azért is örvendetesek, mert Pécs belterületén is vannak még üresen álló ingatlanok, amiket hasznosítani lehet, és ahol új munkahelyek jönnek létre.

Az Ifjúsági Ház felújítása mellett az ingatlan előtt található zöldfelületet is rendezik, kicsinosítják, fákat, cserjéket ültetnek majd, valamint újabb elektromos töltőállomást is kialakítanak.

Megújul az épület és a környezete is

Az ingatlan egyébként teljes egészében városi tulajdonban van, így a beruházás elkészültével a bérbeadásból befolyó összeg a város kasszájában marad.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő