Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy már folyamatban van a közbeszerzés, a pénz is megvan rá, így a közeljövőben megújulhat az Árpád fejedelem iskolaközpont. Egy baloldali lap most egy másik rettenetes állapotú iskolát mutat be – ezt viszont még a szocialisták alatt újították fel, és így sikerült. De ezt is felújítják hamarosan, újra.

Egyre-másra újulnak meg a pécsi oktatási intézmények, bölcsődék, óvodák, iskolák. A közelmúltban számoltunk be róla, hogy – bár egy baloldali lap ezt állította – az Árpád fejedelem iskolaközpont felújítása sem csak ígéret, már megvan rá a forrás, sőt a mindenki által hozzáférhető uniós közbeszerzési oldalon az is megnézhető, folyamatban van a kivitelező kiválasztása.

Most egy másik iskolaközpont, az ANK állagával foglalkozik az újság, mondván, milyen rettenetes állapotok uralkodnak ott. Erről lapunk is beszámolt a közelmúltban: a Nevkót 2006-ban, bő tíz éve, a szocialista városvezetés idején teljesen felújították, de nagyon úgy tűnik, nem sikerült a legjobban a rekonstrukció. Azóta ugyanis az intézmény több helyen beázik, a mennyezetről pereg le a vakolat, több helyen a fémelemek is kilátszanak. Így bő tíz évvel egy általános felújítás után újra komoly összeget kell rá költeni.

Így néz ki több helyen az intézmény, pedig a szocialisták idején felújították

Erre pedig szintén van forrás, Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője a közelmúltban jelentette be, több mint százmillió jut a legnagyobb, mintegy 2000 diákot tanító pécsi intézményre. A 110 milliós keret ráadásul fejlesztéseket is lehetővé tesz, így a kollégiumba új bútorokat, új informatikai eszközöket is be tudnak szerezni, emellett a Nevkó tagintézményében, a pogányi általános iskolában új tanterem is épül.

A baloldali lap kiadója az MSH Média Kft., amelynek tulajdonosa egy volt MSZP-s képviselő, Sík László Lajos fiának élettársa.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét