20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
Kezdőlapne pipáld kiSzombaton lép életbe a vasúti nyári menetrend

Szombaton lép életbe a vasúti nyári menetrend

A megnövekedett utazási igényekhez igazodva a MÁV-START Zrt. szombaton lépteti életbe az augusztus 29-éig érvényes nyári menetrendet. A nyári menetrend bevezetése elsősorban Balaton térségét érinti.

Az éjszaka közlekedő „bagolyvonatok” a korábbi évekhez hasonlóan hétvégenként ismételten közlekednek a Balaton térségében. A lényegesebb változások közül a MÁV-START kiemeli, hogy a Balaton északi partjára az idén is kétóránként indulnak közvetlen gyorsvonatok a Déli pályaudvarról 6:16. és 18:16. között. A tavalyi évhez képest változás, hogy a hét pár gyorsvonatból az idén három pár Balatonfüred és Tapolca között minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Ezzel egyidejűleg a Székesfehérvárról kétóránként induló személyvonatok közül három pár csak Balatonfüredig közlekedik.

A Tapolcáról 18:45-kor induló székesfehérvári személyvonat vasárnaponként tovább közlekedik Budapest-Déli pályaudvarra, biztosítva a hétvégeken a fővárosba való visszautazás lehetőségét késő este is.

A gyorsvonatok mellett naponta két pár személyvonat indul a Déli pályaudvarról 6:51-kor és 14:56-kor Tapolcára, amelyek közül egy vonatpár meghosszabbított útvonalon Szombathelyig közlekedik, biztosítva a közvetlen kapcsolatot az ország nyugati régiójával is.

A nyári időszakban naponta közvetlen gyorsvonat közlekedik Szombathelyről Tapolcán át Keszthelyre, ahol csatlakozás biztosított a déli part felé, a délutáni órákban pedig vissza.

A keleti országrészből Záhony-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalán gyorsvonat közlekedik Tapolcára, amely Székesfehérvártól minden állomáson és megállóhelyen megáll. Tapolcáról a vonat a korábbi évekhez képest korábban, 11:38-kor indul vissza, Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megállva közlekedik.

Tapolca és Keszthely között új személyvonatok közlekednek a délelőtti órákban, csatlakozva az északi és a déli part vonataihoz a végállomásokon.

A késő esti órákban új személyvonat közlekedik Tapolcáról Keszthelyre, csatlakozást biztosítva Balatonfüred irányából, Keszthelyen pedig hétvégenként átszállási lehetőséggel Siófok-Budapest felé.

A Balaton déli partján InterCity kocsikkal kiegészítve közlekedik a távolsági járatok nagy része. A vonatok ezen kocsijai 360 forintos, kedvezményes pót- és helyjegy megváltása mellett vehetők igénybe.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon a decembertől kétórás ütemben közlekedő nagykanizsai-keszthelyi gyorsvonatok mellett naponta több közvetlen sebesvonat közlekedik a Déli pályaudvarról, amelyek a tóparton minden megállóhelyen is megállnak, ezáltal közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre.

Közvetlen vonat közlekedik naponta Miskolc-Tiszai pályaudvarról és Záhony állomásról Debrecenen át Keszthelyre, Sátoraljaújhelyről naponta Balatonszentgyörgyre, hétvégenként Keszthelyig meghosszabbítva.

A Velencei-tónál a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon a nyári menetrend teljes időtartama alatt vágányzári menetrend lesz érvényben a Kápolnásnyék-Gárdony állomásközben folytatott építési munkálatok miatt, amely során a velencei megállóhelyek épületei újulnak meg.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő