29 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
Kezdőlapne pipáld kiSzijjártó: élen járunk Európában a változásokban

Szijjártó: élen járunk Európában a változásokban

A miniszterelnök szóvivője szerint Magyarország élen jár Európában a változások tekintetében, hiszen csütörtökön az Európai Tanács ülésén olyan változások kerültek szóba, amelyek Magyarországon már elindultak.

Szijjártó Péter ezek céljai között említette a bürokrácia csökkentését, az átláthatóság növelését, illetve megteremtését, a pénzügyi szektor bevonását a közteherviselésbe, illetve a változások támogatásába, a munkahelyteremtést, a növekedést, valamint a kis- és középvállalkozások támogatását.

Orbán Viktor szóvivője az Európai Tanács csütörtöki ülésének következtetései közül kiemelte azt a pontot, amely szerint az Európai Tanács egyetért azzal, hogy a tagállamoknak be kell vezetniük a pénzügyi intézmények által fizetendő adók rendszerét. Itt is „versenyelőnyben vagyunk”, hiszen a kormányfő által bejelentett, 29 pontból álló első gazdasági akcióterv egyik intézkedése éppen arról szól, hogy a kabinet arra kéri a bankokat, biztosítótársaságokat és a pénzügyi lízingcégeket: az eddiginél nagyobb mértékben vegyék ki a részüket az új rendszer felépítéséből, a változások támogatásából, a közteherviselésből – mondta Szijjártó Péter.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő