20 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
Kezdőlapne pipáld kiFokozott rendőri ellenőrzés az autópályákon és a határátkelőhelyeken

Fokozott rendőri ellenőrzés az autópályákon és a határátkelőhelyeken

A rendőrség idén is fokozottabban ellenőrzi a nyári szezonban az autópályákat, valamint a határátkelőhelyeket.

A vendégmunkások és turisták miatt már a nyár kezdetétől minden határszakaszon emelkedik az átlépések száma, a forgalom tetőpontját azonban – a Forma 1 Magyar Nagydíj miatt – július utolsó hetétől várják. Az autópályákon kiemelt figyelmet fordítanak a nagyobb forgalmú szakaszokra, az M1-es, az M7-es autópálya, az M0-ás autóút, illetve az M3-as autópálya gödöllői szakaszára. A balesetek bekövetkezése, kockázatának csökkentése, a gépjárművezetők jogkövető magatartásának kikényszerítése érdekében fokozott rendőri jelenlétet biztosít a rendőrség az érintett útvonalakon.

Kiemelték, hogy az autópályán szolgálatot teljesítő járőrök folyamatosan figyelemmel fogják kísérni a forgalom dinamikáját, és amennyiben torlódást észlelnek, a lehető legrövidebb időn belül megszüntetik azokat, akár a légi rendészet igénybevételével.

A rendőrség közleményében azt kéri az autósoktól, hogy tartsák meg a közlekedési szabályokat, a biztonsági eszközöket pedig – biztonsági öv, gyermekülés – rendeltetésszerűen használják.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő