21 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaTapétákat loptak egy pécsi boltból, a neten hirdették, lebuktak

Tapétákat loptak egy pécsi boltból, a neten hirdették, lebuktak

A Pécsi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat három elkövetővel szemben, akik tapétákat loptak egy pécsi boltból.

A vádirat szerint a vádlottak 2021 januárjában egy pécsi áruházban jelentek meg, ahol vásárolni nem akartak, azért mentek, hogy tapétákat lopjanak.

Mindhárom vádlott több tekercs tapétát vett magához, majd azokat egy erre a célra vitt táskákban rejtették el. Ezután az elkövetők az áruházból fizetés nélkül távoztak, a 14 tekercs tapéta ellopásával több mint 50 ezer forint kárt okoztak.

A lopás után az egyik elkövető, aki álprofillal regisztrált egy közösségi oldalon, hirdetni kezdte az elcsent tapétákat.

A bolt egyik alkalmazottja meglátta a hirdetést, és felismerte az általuk forgalmazott árut. Ekkor a boltban ellenőrzést tartottak, észrevették, hogy nincsenek meg a tapéták, majd az üzlet kamerafelvételei alapján megállapították azt is, hogy azokat ellopták – áll a vádiratban.

Ezt követően megpróbálták felvenni a kapcsolatot az álprofil mögött álló személlyel, aki addigra persze törölte a hirdetését. A bolt alkalmazottja azonban a hirdető ismerősei között talált egy közös ismerőst, akinek segítségével sikerült beazonosítani az álprofil mögött megbúvó személyt.

Az elkövetők cselekménye a lopás vétségének a megállapítására alkalmas.

Az esetről korábban itt írtunk.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő