25 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapSportTavaly felpezsdült a város a Tour de Hongrie-tól

Tavaly felpezsdült a város a Tour de Hongrie-tól

Május 12-én ismét ellátogat hozzánk a Tour de Hongrie mezőnye. Az, hogy 2024-ben már a kerékpáros körverseny befutóvárosa lesz Pécs, egyáltalán nem meglepő a tavalyi zajos siker után.

Ahogyan arról korábban a PécsMa is beszámolt már, március elején vált hivatalossá a Tour de Hongrie idei útvonala. Pécs számára nagy elismerést hozott már ez az esemény is, hiszen a szervezők döntése értelmében idén a Mecsek lábánál ér majd célba a mezőny a zárónapon.

Nem magától értetődő, hogy két egymást követő évben is begurul ugyanabba a városba a már nemzetközi szinten is a legrangosabbak közé tartozó magyar körverseny, így már az is nagy szó volt, hogy a 2023-as Tour után idén is útba ejtik az országúti kerékpárosok Pécset.

Az pedig már külön örömhír volt, hogy az idei verseny záró etapja lesz a pécsi, itt dőlhet majd el, hogy ki lesz 2024 bajnoka.

A Széchenyi téren is rengetegen szurkoltak a Tour de Hongrie versenyzőinek

Egy évvel ezelőtt Pécs városvezetői és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. is kitetettek magukért, hogy a Tour de Hongrie versenynapján a városban minden a kerékpározásról szóljon. Már a verseny előtt tematikus kiállítás nyílt az Árkádban, hogy aztán a pécsi szakasz napján kora reggeltől induljanak a bringás programok. A város több pontjáról indult bicibuszos karaván a Széchenyi térre, ahol óriáskivetítőn lehetett követni a nap eseményeit, és a körverseny élő közvetítését – előtte pedig bringás reggelivel kedveskedtek a két keréken érkezőknek.

A belváros szívében volt kerékpáros gyorsulás, és első alkalommal tavaly rendezték meg a Tour betétfutamaként induló Zsolnay-kupát, ahol amatőr ás félamatőr sportolók tehették próbára tudásukat ugyanazon az útvonalon, ahol aztán a profik is végigtekertek.

A Zsolnay-kupa is nagy sikert aratott egy éve

A Tour pécsi szakasza pedig a szó szoros értelmében zajos siket hozott, hiszen városszerte sokezren álltak sorfalat az út mellett, ezzel a tavalyi körverseny messze leghangulatosabb szakasza lett a pécsi.

Nem csoda hát, hogy a szervezők úgy döntöttek, idén is visszahozzák a mezőnyt a Mecsek lábához, ami akárcsak tavaly, idén is rendkívül neves versenyzőkből áll majd. És bár a tavalyi útlezárások sok kellemetlenséget okoztak – amit a pécsiek példás türelemmel kezeltek –, idén talán fennakadásból is kevesebb lesz majd, hiszen május 12-én, vasárnap ér majd Pécsre a Tour de Hongrie mezőnye.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő