24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálNextPécsTavasszal nyit ki az uránvárosi piac

Tavasszal nyit ki az uránvárosi piac

Befejeződtek a munkálatok a Hajnóczy utcai piacon, jelenleg az ilyenkor szokásos átadás-átvételi procedúra zajlik, ami várhatóan még egy-két hónapot vesz igénybe – írta a Pécsi Újság.hu. 

A beruházást azért indították el, mert az ott élők egyik régi kívánsága volt a rossz állapotban lévő piac felújítása. Az Uránvárosi Konzultáció során kiderült, a városrész egyik legégetőbb problémájának tartják a helyiek a régóta méltatlanul elhanyagolt piacot és környékét. A válaszadó ezer uránvárosi család közel kétharmada szerette volna a piac modernizálását, a helyi termékek előnybe hozását.

A munkákat tavaly tavasszal kezdték el, amelynek keretében télen is meleg környezetet biztosítanak majd az árusoknak és áruiknak, továbbá nyáron könnyen szellőztethetővé tették az épületet. A kofák a várható tavaszi átadás után két pavilonsoron árulhatnak külön-külön zöldségeket és gyümölcsöket.

A félmilliárdos munkálatoknak ugyanakkor ez „csupán” az egyik része, hiszen a Hajnóczy utca is megújul, az ottani parkolók is, sőt a mellette lévő füves területek szintén, valamint kutyafuttatót és kerékpárutat építenek. Míg a csarnokkal már végeztek, ezeken a területeken még dolgoznak a szakemberek.

A Pécsi Újság.hu-nak nyilatkozó Merza Péter, a kivitelezést koordináló Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója szerint a piac megnyitásához kivitelezői munka már nincs hátra, tehát mindennel elkészültek, így a használatbavételi engedély megszerzését követően visszaköltözhetnek a bérlők és megnyithat a létesítmény.

Az engedélyek megszerzése, a Pécsi Vagyonhasznosítóval kötendő üzemeltetési szerződés, a bérlők visszaköltözése azonban mind-mind időt vesz igénybe, jobb esetben egy hónap, de akár két hónap is lehet.

A félmilliárdos „piac-projekt” mellett a városvezetés mintegy másfél milliárdot különített el csak Uránváros csinosítására. A megújult óvoda, parkolók és járdák után a Veress Endre utcai rendelőintézet és a Bánki Donát utcai Általános Iskola felújítása (300, illetve 690 millió) és egy háziorvosirendelő-komplexum létrehozása (234 millió) van még hátra.

Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője korábban lapunknak azt is kiemelte, a városrészben már eddig is számos fejlesztés zajlott le: megújult a Hajnóczy utcai óvoda (170 milliós beruházással), új parkolókat alakítottak ki (mintegy 10 millió forint értékben), valamint járdákat újítottak fel (összesen 80 millió forintért).

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő