Te tudod, hogy mi a különbség a savas és a savmentes primer között?

Hirdetés

Még új vagy a műkörömépítés világában, de szeretnél jobban eligazodni az előkészítő folyadékok között? Akkor a lehető legjobb helyen jársz, mivel a mai cikkünkben a különböző primertípusokat vesszük górcső alá.

Mire is valók a primerek?

A Nail4U előkészítők kategóriájában is megvásárolható primer lényegében egy tapadást elősegítő és nedvességfelszívó anyag, amelyet egyszerűen felvihetünk a körmökre. 

Kétféle típusát különböztetjük meg: vannak a savas és a savmentes változatok, amelyek közötti különbség abban rejlik, hogy milyen módon segítik elő a tapadást. Az előbbiek a körömlemez felső rétegeit szárítják ki, míg az utóbbiak egy ragacsos réteget képeznek, és ezáltal teszik lehetővé az erős tapadást.

Egyébként a savmentes változatokon belül is kétféle típust különböztetünk meg. Az egyik a sticky réteg nélküli, a másik pedig a ragadós réteggel rendelkező termékek. A közöttük lévő különbség a legtöbb esetben nem kerül feltüntetésre, így a megkülöböztetésükben csakis a saját tapasztalataidra tudsz hagyatkozni. 

Az alkalmazási technológiájuk viszont majdnem azonos. Talán annyi eltérés van közöttük, hogy a ragacsos réteggel rendelkező termékeket hosszabb ideig kell szárítani, legalább 2-3 percig.

De mégis melyiket érdemes közülük választani?

Erre a kérdésre viszonylag egyszerű választ tudunk adni: amennyiben akril körmöket készítesz a vendégeidnek, akkor azok alá a savas primert érdemes felvinned, míg a géllakkokhoz és az UV-gélekhez válaszd a savmentes változatot!

Bár bizonyos esetekben a gyártó feltünteti, hogy az adott alapanyagcsaládhoz melyik típusú primer tartozik, és ha ez savas, akkor csak azt használhatod, ha pedig savmentes, akkor azt a fajtát. 

Ritkább esetekben előfordulhat az is, hogy egy adott anyagcsaládhoz mindkettő passzol. Ilyenkor először a savas, majd ezt követően a savmentes primert vidd fel a körmödre!

Továbbá nem feledkezhetsz meg a savas primer lehetséges mellékhatásairól sem! Olyan maró hatású összetevők találhatók meg benne, mint a metakrilsav, a butil-acetát, a butil-metakrilát és az etanol, így semmiképpen sem érintkezhet közvetlenül a bőrrel. Sérült körmök esetén pedig egyáltalán nem kerülhet felvitelre.

Egy bónusz tipp a hidegebb időre

A primereknek megvan az a tulajdonsága, hogy alacsony hőmérsékleten belefagynak az üvegbe, illetve kikristályosodnak. Ha ez nálad is előfordulna, akkor semmiképpen se kezdd el feszegetni őket, mivel így valószínűleg csak az ecsetet fogod eltörni! 

Tedd inkább az üvegcséjüket egy szobahőmérsékletű helyiségbe legalább egy napra, és meglátod, hogy hamar visszanyerik majd az eredeti, folyékony állagukat! A minőségük pedig mindeközben egyáltalán nem fog megváltozni.

Ha bármilyen kérdésed felmerülne a primerekkel kapcsolatban, vagy szeretnél tanácsot kérni, akkor ne habozz megkeresni a korábban már említett Nail4U szakértő csapatát!

(x)

Hirdetés