21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaTízezren ünnepeltek Kertvárosban is

Tízezren ünnepeltek Kertvárosban is

Összesen közel 10 ezer látogatót vonzott a hagyományos Kertvárosi Családi Nap, pedig a rendezvényt a belvárosi Magyarok Kenyere Ünneppel rendezték egy időben és a Szamárfül Fesztivál zárónapján tartották.

A szervezők tájékoztatása szerint mintegy 10 ezer ember vett részt a hagyományosan augusztus 20-án megrendezésre kerülő Kertvárosi Családi Napon, amelyen ismét koncertek, ingyenes gyermekprogramok nyújtottak szórakozást.

A Közösségi Segítők Egyesület már negyedik alkalommal rendezte meg a programot, amely idén a kertvárosiak kérésére – mivel Pécsett augusztus 20-a alkalmából nem szoktak ilyet rendezni sem a belvárosban, sem a városrészekben – kisebb tűzijátékkal is bővült egy szponzori felajánlásnak köszönhetően.

A szervezők tájékoztatása szerint azért nagy eredmény a 10 ezer fős látogatószám, mert a belvárosban a Magyarok Kenyere Ünnep zajlott a nap során, és este Ghymes koncert volt, a Zsolnay-negyedben pedig a Szamárfül Fesztivál zárónapját tartották.

Csizi Péter, a városrész országgyűlési képviselője lapunknak azt mondta, öt évvel ezelőtt a tavaszi Kertváros Nap hagyományt teremtett, évről évre jelentkezik, s ennek apropóján rendezi meg a helyi egyesület a nyárbúcsúztató augusztus 20-i rendezvényt is.

– Szerencsére a rendezvény megállt a lábán, hiszen a vendéglátósok helypénzeiből és szponzorok felajánlásaiból el tudja magát tartani. Utóbbiak felkutatásában én is folyamatosan segédkezek, így városi támogatás nélkül idén már tűzijátékra is jutott – emelte ki a képviselő.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő