Ezerrel pörög a buli a Zsolnayban!

A trambulint helyettesíti ez a hatalmas felfújhatós ugráló

Hiába a nagy meleg, már a kezdő napon hatalmas tömeg lepte el a Zsolnay Kulturális Negyedet, ahol megkezdődött az ország legnagyobb gyermekfesztiválja. Az idei Szamárfül Fesztiválon több mint 100 program várja a kicsiket és nagyokat vasárnap estig.

hirdetés

Ha valaki még nem járt volna a Zsolnay Kulturális Negyedben gyermekével, akkor itt az ideje! Az ingyenes családi fesztivál garantáltan mesevilágba repít mindenkit.

Sok árnyékos program van

A gyermekfesztivált idén sokkal több programmal és kipakolós sátorral tűzdelték meg, mint tavaly. Jó hír tehát: van hely a hűsölésre.

Lehet például óriás vasúti pályát építeni az E78-ban található Zeneteremben. Itt letisztult külsejű oktató fajátékok, vonatok és vasúti szettek világa vár minket. De emellett számos olyan foglalkoztató található a negyedben, amit kifejezetten árnyékban helyeztek el. Ilyen például a bábjáték-automata, amit Budapestről “utaztattak” le a pécsi gyerekeknek. A vidám automata nem akármilyen játékkal szórakoztatja a kicsiket, képes kívánságokat teljesíteni. Pécsett szerintünk ehhez hasonlót még nem láthattak a gyermekek.

Ez a különleges automata-bábjáték minden gyerek kívánságát teljesíti

De van állatsimogató és persze kézműves foglalkozás is az árnyékban.

Még a legkisebbek is megsimogathatják a legnagyobbakat!

Aki pedig bátor és bírja a napot, az egy hatalmas, felfújhatós ugrálón tud vadulni napnyugtáig. Ha pedig megfáradna, megpihenhet a szabadba kihelyezett játékok között. Található itt hatalmas legókból építhető házikó, kiskonyha a lányoknak, mini kosárpalánk a fiúknak. A gyerekeknek ez az “állomás” garantáltan a kedvencük lesz.

A trambulint helyettesíti ez a hatalmas felfújhatós ugráló, amit szintén ingyen lehet használni

Ha még mindig nem hoztuk volna meg a családok kedvét, akkor felsorolunk pár izgalmas, vasárnapi programot is. De bővebben ITT lehet tájékozódni.

A szabadba vitt játszóház

Kedvcsinálónak pár vasárnapi program:

Ládavasút: a hullámvasút élménye egyszerűen
A gyerekek egy faládában ülve suhanhatnak le a 16 méter hosszú lejtős pályán. A ládavasutat könnyű megszeretni, bárhol bukkanjon is fel, hamar a gyerekek kedvence lesz.
Időpont: augusztus 20. 10.00–18.00
Helyszín: Pirogránit udvar

Tintaló Társulás: Circus Mechanicus
Cirkusz szórakoztatja nagyérdeműt, ám korántsem a megszokott formában! A Tintaló Társulás Circus Mechanicusa ugyanis nem sátrat, hanem fabódét ver a Zsolnay-negyedben. A közönség nem precízen kidolgozott produkciókat láthat, hanem rendhagyó módon nyerhet betekintést a kulisszák mögé.
Időpont: augusztus 20. 10.00
Helyszín: Zsolnay-negyed – Zsolnay kisasszonyok tere

Bognár Szilvi és Zenekara: Titoktok – gyermekkoncert
Dalok, versek, mondókák, remek muzsika, tánc, mulatság és játék.
Időpont: augusztus 20. 10.00
Helyszín: Zsolnay-negyed – Ginkgo téri Szabadtéri Színpad

Dúdolda, Zene-műhely a legkisebbeknek 
Gyermekdalok gyermekeknek – interaktív foglalkozás
Időpont: augusztus 20. 16.00
Helyszín: Zsolnay-negyed – Bóbita Bábszínház – Kamaraterem