7 paralimpia, 26 érem: kiállítás nyílt a pécsi úszók tiszteletére

A fotókiállítást a Magyar Parasport Napja alkalmából szervezte meg a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola. Az Árkádban két hétig látható tárlat a pécsi paralimpiai érmes úszók, Hoffmann Judit, Kovács Ervin, Pásztory Dóra, Sors Tamás és Konkoly Zsófia előtt tiszteleg.

Pécsről eddig kilenc sportoló kvalifikálta magát paralimpiára, közülük Hoffmann Judit, Kovács Ervin, Pásztory Dóra, Sors Tamás és Konkoly Zsófia összesen 26 érmet szereztek.

Az ő munkásságuk előtt tisztelgő fotókiállítás megnyitóján részt vett Konkoly Zsófia, edzője Jancsik Árpád, aki egyben a tárlat ötletgazdája, megálmodója és megvalósítója, valamint Róth Ernő, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese. A két hétig látható tárlatot Sági Zoltán, a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola sportigazgatója nyitotta meg az Árkádban.

Mint írja a PSN Zrt., az egyesület három sportolója ott lesz a párizsi paralimpián. Konkoly Zsófia és Iván Bence úszók mellett, Mocsári Bence triatlonosnak is szurkolhatunk augusztus 28. és szeptember 8. között.

Az Országgyűlés 2017-es döntése alapján a Magyar Parasport Napját minden évben február 22-én ünnepeljük. Idén nagykövetpáros lett Konkoly Zsófia paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok nyíltvízi úszó.

A PSN képgalériája ide kattintva tekinthető meg, de persze élőben is látni kell a tárlatot.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés