Nem tudod, melyik a testalkatodhoz illő bikini? Ne ess pánikba, cikkünkből kiderül!

Itt a nyár, de nem vagy biztos benne, melyik az alkatodhoz illő fürdőruha? Segítünk, hogy megtaláld azt a darabot, amiben jól érezheted magad és a tekinteteket is a megfelelő helyre tudod vonzani. Lánczos Benkő Tímea pécsi stylist osztotta meg velünk tippjeit a bikinikkel kapcsolatban. 

A testalkatot illetően a köznyelvben általában megkülönböztetünk téglalap, körte, alma, valamint homokóra alakot. Ez utóbbi az, aminek elérésére vagy így, vagy úgy, minden nő törekszik. Ha génjeinknek köszönhetően egyébként is tökéletes homokórák vagyunk, ez a cikk nem nekünk szól, hiszen szinte bármilyen bikini vagy fürdőruha jól fog állni rajtunk. Ha azonban nem vagyunk teljesen megelégedve a strandon készült fotókkal, strandszettes tükörképünkkel, segítenek a következő tippek! 

Alma, körte, homokóra és téglalap: minden testalkathoz más és már ruha és bikini passzol

– Alapvetően az a legfontosabb, hogy a fürdőruha ne csak dizájnos, de praktikus is legyen. Ha például leesik rólunk úszás közben, vagy csak szimplán nem érezzük jól magunkat benne, nem megfelelőt választottunk – kezdte Lánczos Benkő Tímea. Hozzátette, habár a bikini kiválasztása valóban nem egyszerű feladat, körülbelül ugyanazokat a szabályokat kell betartanunk, mint ha ruhákat vásárolnánk. 

Körte alkatod van? Válassz extra bikinifelsőt!

A körte alkatú nők esetében a mellek kisebbek, a fenék viszont hangsúlyosabb. Ezen úgy tudunk javítani Lánczos Benkő Tímea szerint, hogy a felső részre koncentrálunk: vagyis világos színű, mintás, akár díszes fürdőruhafelsőt választunk magunknak, alulra pedig egy sötétebb, inkább egyszínű bugyit húzunk. A V kivágás, a háromszög alakú felső is jól áll a körte alkatúaknak. Azt is vegyük továbbá figyelembe, hogy az oldalt kötős bikinialsók a masni miatt még inkább szélesítik a csípőt, így nem előnyösek.

Egy mintás, színes felső igazán vonzza a tekinteteket, kisebb mellű nőknél is nagyon előnyös

Inkább alma vagy? Bizony, a hangsúly lejjebb kerül.

– Aki felül erősebb, annak a bikinialsója legyen mintás, színes, világos, a felső pedig inkább letisztultabb, visszafogottabb. Neki ugyanis már nincs szüksége arra, hogy hangsúlyozza az egyébként is dús kebleit – tanácsolta a stylist. Hozzátette, az alma alkaton belül hatalmas különbségek fordulnak elő, nyilvánvalóan így nem lehet kijelenteni, hogy például egy fodros bugyi mindenkinek jól áll.

Fiús alkatú lányok is formás idomokhoz juthatnak

– Azok a nők, akiknek elöl és hátul sincsenek igazán domborulataik, nagyon bátran bánhatnak a szabásvonalakkal, színekkel, mintákkal, bojtokkal, rojtokkal, csipkével. Náluk nem érvényesül a „kevesebb több” szabály, hiszen némi optikai rásegítéssel remek idomokat tudnak varázsolni maguknak. A vízszintes csíkok például kifejezetten előnyösek ezeknél a hölgyeknél, hiszen a homokóra alkat eléréséhez feneküket és mellüket is optikailag növelni kell – magyarázta a stylist.

A cél az, hogy amiből kevés van, az némi optikai rásegítéssel többnek tűnjön

Lánczos Benkő Tímea elmondta azt is, hogy a fürdőruha vásárlásakor leginkább a fehérneműméreteinket kell alapul vennünk. Habár a fehérnemű-szaküzletekben drágábban juthatunk hozzá a strandcuccokhoz, mégis megéri szakszerű segítséget kérni az itt dolgozóktól, akik akár méretet is vesznek rólunk, hogy a lehető legkényelmesebben nyaralhassunk. Ez természetesen nem mondható el az olyan butikokról, ahol tömegesen adnak el fürdőruhát és minden mást is. Vagyis, ha nem szeretnénk magunkra utalva shoppingolni, inkább áldozzunk rá több pénzt és időt, de vegyünk tartós és jó fürdőruhát.   

Egyberészes? Naná, de csak módjával!

Néhány éve még csak nagymamákon láttunk egyberészes fürdőruhát, a klasszikus darabok azonban reneszánszukat élik, egyre több és szebb modellt látni belőlük. Sokan azért hordják, mert nem mernek bikinit húzni, reméljük, hogy őket hasznos tanácsokkal láttuk el az előbbiekben.

A bikinivel szemben az egyberészes fürdőruha azonban azért is előnyös, mert remekül lehet benne úszni, mozogni, nem kell állandóan igazgatni és félni attól, hogy melyik részünk lóg ki belőle. Viszont azok számára, akik a nyaralás alatt barnulni szeretnének, természetesen alkalmatlan egy ilyen ruhadarab. Ők inkább válasszanak különböző fazonú bikiniket, hogy a lehető legnagyobb felületen érjék el a kívánt bőrszínt.

Hirdetés