A családi bányásznapon bulizó uránvárosiak már kipróbálhattak egy új e-buszt!

Az idei, programokban újfent bővelkedő hagyományos Uránvárosi Családi Bányásznap tökéletesen megmutatta, hogy az elmúlt évek során az uránvárosiak értékes közösséggé váltak, akik nem csak együtt szórakoznak, de együtt tudnak megemlékezni lakóhelyük múltjáról is. A szeptember elsején rendezett dzsemborin ráadásul ki lehetett próbálni a Pécsre hamarosan érkező elektromos buszok egyikét is!

hirdetés

Pezsgő programokkal telt meg szeptember elsején, vasárnap Uránváros központja. A hagyományos Uránvárosi Családi Bányásznap eseményei több helyszínen zajlottak: a Mecsek Áruház előtt, a 17 emeletes előtt, az Ybl Miklós utcában, valamint a Szilárd Leó parkban is megannyi program várta a városrészben élőket.

A családi nap valóban az uránvárosi családoké volt

Volt ringató, pónilovaglás, koncertek, hatalmas társasjátékok, ügyességi játékok és vetélkedők, kézműves foglalkozások, de többek között kitelepült a Biokom, a rendőrség és a katasztrófavédelem, és hozták járműveiket is, valamint a PSN Zrt. lézerlövész-versenyt is rendezett, melynek este 7 órakor tartott eredményhirdetésén részt vett Vári Attila is, a városi sportcég vezérigazgatója, a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért polgármesterjelöltje.

Vári Attila osztotta ki a PSN Zrt. lézerlövészet-versenyének díjait

A családi nap alkalmával egy nem akármilyen, rendhagyó programon is részt vehettek az uránvárosiak: kipróbálhatták ugyanis a nemsokára Pécsre érkező elektromos buszok egyikét! A tesztbuszozás kapcsán Decsi István alpolgármester, Uránváros önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, hogy a kínai BYD által Magyarországon gyártott e-busz egy hétig Pécsen marad és beáll a Tüke Busz Zrt. flottájába. Szóval, aki esetleg szeptember első hetében a menetrend szerinti pécsi járatok között felbukkanni látja ezt a szuper, korszerű, környezetkímélő járművet, az ne lepődjön meg.

Mindenki kipróbálhatja ezt az új e-buszt!

Este nyolc órakor az is kiderült a családi bányásznap fináléjához közeledve, hogy melyek a legvirágosabb kertek és balkonok Uránvárosban, ugyanis ekkor hirdették ki a „Virágos Uránváros” környezetszépítő verseny eredményét. Az eredményhirdetés előtt Decsi István alpolgármester, a verseny ötletgazdája köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta, hogy a családi bányásznap olyan uránvárosi hagyomány, melynek alkalmából a városrészt megalapító bányászok emléke előtt tisztelegnek.

Voltak, akik már tesztelték az új buszt

– Az ő munkájuk eredményeként élhetünk ma itt, ezekben a házakban, ezeken a tereken. Köszönhetjük nekik továbbá azt is, hogy mára a városrész fejlődési szakaszba léphetett. Kilenc éve kezdődött meg Uránváros megújítása, ennyi idő alatt pedig sok mindent elértünk, amihez szükséges volt az itt élők, az Önök segítsége, tanácsaik, javaslataik, kritikáik és türelmük – mondta a városvezető, majd hozzátette, hogy a „Virágos Uránváros” célja a városrész közösségének támogatása, erősítése volt. Mint mondta, a kezdeményezésnek köszönhetően igazi példaképeket ismerhetett meg.

Decsi István: azokra emlékezünk, akik felépítették Uránvárost

– Azok, akik előkertjeiket és balkonjaikat ilyen lelkesen csinosítják, mindezt nem csak magukért teszik, hanem közösségükért is. Köszönöm elhivatottságukat és kívánom, hogy ez a kezdeményezés hagyománnyá váljon – mondta az alpolgármester.

A bányásznapi programsort ezt követően az Irigy Hónaljmirigy koncertje zárta.

hirdetés
Hirdetés