A Fidelitas ellen is pert indít Pécs polgármestere

A Szabad Pécs tudta meg, hogy a polgármesteri közleményben nem nevesített szervezet a Fidesz ifjúsági szervezete.

A hét elején futott végig a pécsi sajtón és írta meg a Pécsma is, hogy Péterffy Attila pert indít egy magánszemély és egy szervezet ellen az önkormányzati választási kampányban tett kijelentések miatt. Pécs polgármestere sem a magánszemélyt, sem a szervezetet nem nevesítette, de mivel Vicze Csilla pécsi ügyvéd, volt ÖPE-képviselő, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője már Péterffy közleménye előtt szintén közleményben számolt be az ellene készülő perről, már csak az volt a kérdés, melyik szervezetről van szó.

A Szabad Pécs információi szerint a Fidelitasról, amit lapunk városházi forrásai is megerősítettek. A Fidesz és csatolt részei a kampányban folyamatosan erdőirtóként és erdőégetőként emlegették Péterffy Attilát. A csúcspont egy szeptemberi Fidelitas-sajtóközlemény és az azt megelőző, a Mecsekbe szervezett sajtótájékoztató volt. Utóbbit Böröcz László, a szervezet akkori elnöke tartotta. Az apokaliptikus hangulatú közleményben szerepelt például egy ilyen mondat: “A tarra vágott erdőrészek, facsonkok arról árulkodnak, hogy a Mecsek a mai napig nem heverte ki a Péterffy vezetése alatt történt pusztítást. Nem véletlenül nevezik a helyiek ezeket a környezeti sebeket Péterffy-irtásoknak.” 

Talán az ilyen, teljesen abszurd kommunikációs húzások miatt is verte nem sokkal később nagyon simán Péterffy Attila a Fidesz polgármester-jelöltjét és lett az összefogó ellenzéki pártoknak kétharmada a pécsi közgyűlésben.

 

hirdetés

Hirdetés