Ismét meghirdette a tavaly óriási sikert arató épületfestő gyermekrajzpályázatát a Zsolnay Örökségkezelő NKft., így 2021-ben is fiatalok alkotásai varázsolnak ünnepi hangulatot Pécsre. A legszebb rajzok a dzsámi homlokzatán elevenednek meg az adventi időszakban.

Az őszi Zsolnay Fényfesztivál után már nem kell sokat várni, hogy újra fényalkotások ragyogják be a pécsi belvárost, ezúttal az ifjú tehetségek mutatkozhatnak be – olvasható a ZSÖK lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint írják, idén újdonság lesz, hogy a pályázat korhatárát kiterjesztették a szervezők, így már négy korosztály nevezhet: óvodások, alsó tagozatos tanulók, felsős diákok és középiskolások.

A rajzok elkészítéséhez a dzsámi mintasablonját használhatják a fiatalok, amit tetszés szerint színezhetnek, lehetőleg úgy, hogy a rajzok kövessék az épület formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek. Az alkotásokat személyesen, postázva, vagy szkennelve lehet eljuttatni a szervezőknek november 2–19. között.

A pályázatokból egy előválogatást követően kategóriánként 30-30 művet digitalizálnak a szervezők, amiket a dzsámi homlokzatán csodálhatunk meg advent második, harmadik és negyedik hétvégéjén. A művek felkerülnek a gyerekrajzpalyazat.hu oldalra, ahol szavazhatunk arra, ki nyerje a közönségdíjat. A szavazatokat december 10-e, 17 órától december 20-a, 17 óráig lehet gyűjteni. A közönségszavazás mellett a szakmai zsűri is kiválasztja minden korosztály legjobb alkotását.

A nyertesek értékes jutalomban részesülnek.

Így lehet leadni a műveket!

A pályázat beküldésének határideje november 19-e, 24 óra.
Az alkotásokat elektronikusan szkennelve a gyerekrajz@zsn.hu e-mail-címre lehet elküldeni vagy személyesen a Zsolnay Kulturális Negyed, Zsolnay Infopont&Shopban leadni, illetve
postán a 7626 Pécs, Felsővámház u. 52. címre eljuttatni.

A felhívás részletei és a mintasablon itt található.

Hirdetés