Auth István területi képviselő vázolta a Megyeri út környékén élőknek az utat érintő komplex fejlesztést: biztonságosabbá teszik az áthaladást a biciklisek számára, megújul az útburkolat és a járda, lámpás kereszteződés készül egy korábban veszélyes csomópontban.

Lakossági bejárást tartottak a Megyeri út Megyeri tértől délre eső szakaszán szeptember 4-én. Az eseményen Auth István, a terület önkormányzati képviselője (DK – Pécs Jövője) és Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója foglalták össze a környéken élők számára a legfontosabb tudnivalókat az Expo Center és a Verseny utca között zajló komplex útfejlesztés aktuális, második szakaszáról.

Mint ismert – emelte ki Auth István – a projekttel a városvezetés legfontosabb célja, hogy összekössék Kertváros, a belváros, illetve Egyetemváros kerékpárútjait, egy hálózatot hozva létre így.

A már megkezdett munkálatok során – folytatta a képviselő – a Megyeri út Mártírok útjától északra eső szakaszán mindkét oldalon kijelölnek új kerékpársávokat, a Megyeri tértől indulva pedig az összes kereszteződésben átvezető kerékpársávokat festenek fel az úttestre, biztonságosabbá téve az áthaladást ezeken a helyeken.

Fontos változás lesz – emelte ki Auth István –, hogy a környéken élők kompromisszumos megoldásának eredményeként a parkolókat a zöldterületek felé „tolva” újabb parkolóhelyeket alakítanak ki. A mostaninál egyébként valamivel kevesebb közterületi parkoló lesz így a Megyeri út mentén, és néhány, az ott élők életét megnehezítő, problémás fát is ki kell majd vágni a területen.

A munkák során továbbá felújítják a járdákat és az aszfaltburkolatot, kiépítik a vízelvezető rendszert, lámpás forgalomirányítást építenek ki a Mártírok útja és a Megyeri út korábban balesetveszélyes kereszteződésben (a csomópontba telepítendő lámpák össze lesznek hangolva a vasúti átjáróban lévő sorompóval), ahol pedig szükséges, a közvilágítást is megújítják.

Hirdetés