A legelesettebbek ünnepét teszi élhetőbbé az önkormányzat

Az önkormányzat első körben 400 rászoruló családnak állít össze tartós élelmiszercsomagot, összesen mintegy 4 millió forintból. Sajtóközlemény: 

hirdetés
Uránia Mozi

“Pécs önkormányzata számol azzal, hogy azok, akik egyébként is nehéz anyagi körülmények között élnek, a járvány időszakában még komolyabb nehézségekkel néznek szembe.

Annak érdekében, hogy a közelgő, rendkívül nehéz heteket az önkormányzat segítse átvészelni a legelesettebb pécsieknek, az első körben 400 családnak elegendő tartós élelmiszercsomagot állít össze, összesen mintegy 4 millió forintból.

Civil szervezetek hathatós közreműködésének köszönhetően pedig összesen mintegy 700-800 pécsi család legalapvetőbb szükségleteit tudjuk közösen kielégíteni, mire beköszöntenek az ünnepek.

A legrosszabb sorban élő pécsiek javát szolgálva természetesen elindítjuk idén is a szociális tűzifaprogramot, az első körben mintegy 200-250 család otthonában biztosítjuk a tűzrevalót.

Pécs önkormányzata intézményrendszere és civil szervezetek bevonásával folyamatosan monitorozza a szociális ágazatot, és amennyiben szükségesnek látja, újra beavatkozik, hogy könnyebbé tegye a legrosszabb helyzetben lévőknek ezt a nehéz időszakot.”