A Műhely Alapítványnak ítélték oda a 2023. évi Eck Imre Díjat a magyar kortárstánc-élet csaknem három évtizedes folyamatos ösztönzéséért és támogatásáért.

A szervezet a Pécsi Horvát Színházban vehette át a kitüntetést március elsején Zag Gábortól, Pécs kultúráért felelős alpolgármesterétől és Eck Júliától, az Eck Imre Közalapítvány kuratóriumának elnökétől.

Az 1993 óta működő Műhely Alapítvány elsődleges célja a hazai kortárs előadó-művészet, ezen belül kiemelten a kortárs tánc támogatása, fejlesztése. Ahogy a honlapjukon írják, az alapítvány meghatározó stratégiai iránya elsősorban a művészeti és földrajzi értelemben vett határok átlépése, az átjárhatóság támogatása.

A pécsi önkormányzat által alapított Eck Imre Díj kétévente jutalmazza azokat az alkotóművészeket, akik szemléletmódjukban és világlátásukban folytatói annak a színházi kultúrának, amelyet Eck Imre teremtett. Egyszerre képviselnek magyar és európai értékeket, a művészeti ágak komplexitásában fejezik ki az emberi élet érzelmi-gondolati világát és viszonyrendszerét, illetve élő kapcsolatot biztosítanak az alkotás és a befogadó között.

A díjátadón készült képeink alább tekinthetők meg:

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés