Hirdetés

A Pécsi Gloves International (PGI), a neves Karma Pécsi Kesztyű gyártója hozzájárult a nagy várakozást megelőző sci-fi, a “Dűne 2” létrehozásához – olvasható a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közleményében.

Ahogy írják, a projekt különösen jelentős volt a cég számára, mivel lehetőséget biztosított arra, hogy nagyszabású produkció keretében mutassák be szakértelmüket. A “Dűne” csapatának, köztük Hóka Zsóka jelmezkivitelező döntése volt, hogy a magyarországi forgatás során helyi forrásokból szerezzék be az anyagokat és kellékeket. Ez tette lehetővé, hogy a PGI érdemben hozzájáruljon a filmalkotáshoz.

Aprólékos munkával készültek a kesztyűk

Minden egyes kesztyűnél aprólékos figyelmet fordítottak a részletekre, hogy azok ne csupán a film vizuális mélységét gazdagítsák, hanem a karakterek történetével és személyiségével is összhangban álljanak. A tervezési folyamat során különös hangsúlyt helyeztek arra, hogy a kesztyűk tökéletesen illeszkedjenek a jelmezek által megteremtett világhoz. Közben persze biztosították, hogy azok viselése kényelmes és praktikus maradjon a színészek számára.

A kiegészítők a karakterek személyiségével is összhangban vannak

A pécsi kesztyűk azonban nemcsak ebben a filmben tűnnek fel, tavaly a világhírű énekes, Rihanna a Super Bowl félidei műsorában viselt egy, a városunkban varrt dizájnos darabot. Rajta kívül Lady Gaga és Madonna is rendelt már egyedi kiegészítőt Pécsről.

Hirdetés