A pécsi nő, aki mindenre képes: kerekesszékből motorra ült át Alexa

A pécsi Dékán Alexa sok esetben adott már okot rá, hogy írjunk róla. A fiatal nő tizennyolc éves kora óta kerekesszékben ül, mivel nyaktól lefelé béna. Ennek ellenére – vagy éppen emiatt – hihetetlenül izgalmas, színes életet él. Most újra olyat tett, amit sokan még ép embertársai közül sem mertek volna. 

hirdetés

Alexát legutóbb annak kapcsán kérdeztük meg, hogy több People First egyesületes tagtársával együtt megbízást kapott arra, hogy mozgáskorlátozottak számára járható túraútvonalakat próbáljon ki, fedezzen fel. De persze hétköznapibb kérdésekkel is felkerestük már a mindig őszinte és rendkívül életvidám nőt, mint például mikor arról írtunk, milyen Pécs belvárosa egy kerekesszékben ülő, jelen esetben Alexa szemszögéből.

Aki némileg nyomon követi a kerekesszékes nő életét vagy éppen Facebook-blogját, az tudja: Alexa idén nyáron sem unatkozott. Többek között megjárta a Transzfogarasi utat és a Sziget fesztivál egy napján is bulizott.

Most pedig, hogy vége a nyárnak, újabb kalandot élt át: kerekesszékét hátrahagyva egy különleges motorkerékpáron száguldott a sofőr mögött kialakított ülésen. Alig várjuk, mi lesz a következő extrém helyzet, amit kipróbál és megoszt a nagyvilággal.

Hirdetés