Az összes pécsi körzetben önálló jelöltet indít az LMP

Bemutatta pécsi képviselőjelöltjeit az LMP csütörtöki sajtótájékoztatóján. A lista első öt helyezettje jelenlétében ismertették a választókörzetekben induló jelölteket.

Angyal Károly, az LMP Baranya megyei elnöke elmondta, fontos nap ez a pécsi szervezet életében.

– Többször elmondtuk már, miért is állítunk önálló listát: a többi ellenzéki erőnek nem volt szüksége arra a zöldgondolatra, amit mi képviselünk – mondta Angyal.

Az LMP listavezetője és polgármesterjelöltje a 7. számú – belvárost magába foglaló – választókörzetben induló Kóbor József. A zöldpárt jelenlegi önkormányzati képviselője ezt maga jelentette be Facebook-oldalán nemrég.

Kóbor József az LMP listavezetője és polgármesterjelöltje

Második helyen Angyal Károly áll, aki egyéniben a 9. számú körzetben indul. Harmadikként Pintér Barbara pénzügyi szakértő, negyedikként Bognár László gépkocsivezető, ötödikként pedig Szabó András jogász.

Szabó András, Bognár László, Kóbor József, Angyal Károly és Pintér Barbara

A képviselőjelöltek között van többek között Ignácz József is, Besence polgármestere, aki már számos alkalommal szerepelt a sajtóban. Több fiatalt jelölnek a zöldek, tanulókat, és összesen négy női jelöltjük van – ezt külön hangsúlyozták a sajtótájékoztatón. Olyanok is vannak, akik nem párttagok, de már jó ideje aktivistaként segítik az LMP munkáját.

Újságírói kérdésre Kóbor elmondta, a cél egy olyan eredmény elérése, amivel a fideszes városvezetést le lehet váltani.

– Néhány képviselőt szeretnénk bejuttatni a közgyűlésbe. Azért vágtam bele a polgármester-jelöltségbe, mert láttam magam körül a vetélytársakat, és azt, hogy senki sem tudott egy alkalmas és elfogadható jelöltet állítani – szögezte le.

Hirdetés