Csodás virágok lepik el a nyári Pécs köztereit!

Rengeteg, az eddigieknél is több színpompás virággal díszítették fel a pécsi közterületeket a Biokom munkatársai. Mindez nem véletlen, a 2017-ben elért sikert követően Pécs 2019-ben ismét nevezett a Virágos Magyarország Környezetszépítő versenyre.

A verseny komoly szakmai megmérettetés, ami nevével ellentétben nem csupán virágokról szól, hanem másról is, így számos egyéb szempontot is mérlegel a zsűri: a zöldfelületeket, az épített környezet ápoltságát, a tisztaságot, a város szakmai felkészültségét, a környezet- és természetvédelmet, valamint a társadalmi összefogást is. 

– 2019-ben a verseny tematikáját tekintve jelentős előrelépések történtek Pécsett. A város virágosított részeinek nagyságát mintegy 500 négyzetméterrel növeltük, bevonva eddig még nem, vagy csak kevéssé növényekkel díszített nagy forgalmú csomópontok, útvonalak környékét a programba: több mint 7000 egynyári növényt telepítettünk, ezzel a közterületeinket már több mint egy hektárnyi virágágyi felület díszíti – mondta a Biokom sajtófelelőse, Erdős Réka.

Az Engel János utca déli végén, a Petőfi utca és a Hungária utca kereszteződésében, a Veress Endre utcában, a Komjáthy Aladár utca és a Komlói út kereszteződésében virágágyak létesültek. Máshol pedig már kialakított felületek újultak meg, bővültek: például a fehérhegyi buszfordulóban, a Tüzér utcában, a patacsi körforgalomban és az Illyés Gyula utcában.

Mindezek mellett hetven nagy méretű virágtartó kaspót szereztek be, melyek  illenek a már régebb óta meglévő edényekhez. Az újakat a Boldogság házhoz, a Széchenyi térre, a Jókai térre, a Kossuth térre, a Zsolnay körforgalomba, a Barbakán térre, a Csontváry sétányra, a Király utcai körforgalomba és a Séta térre helyezték el. Ezekbe a tartókba idén csak harsány, színes egynyári virágokat ültetnek, még vidámabbá téve közterületeket.

hirdetés