Durva: ez a pécsi srác élőben próbálja ki a legcsípősebb ételeket!

Gyerekkorában is Erős Pistával ízesítette a vacsoráját Vincze Rajmund, ma meg már szinte mindent megkóstol, ami próbára teszi az ízlelőbimbóit. Nemrég egy távol-keleti boltban kapható, rettenetesen csípős ramen levessel tesztelte kapszaicin-tűrőképességét, méghozzá élő videóban! A pécsi férfi Facebookos közvetítését több százan követték, további videóit több mint ezren kísérik figyelemmel.

Egy barátja ajánlotta Vincze Rajmundnak az ominózus, iszonyatosan csípős ramen levest. Több se kellett a pécsi srácnak, azonnal nyakába vette a várost, és ellátogatott a távol-keleti élelmiszereket áruló üzletbe, hogy beszerezze a rament.

hirdetés
Uránia Mozi

– Bár a termék nevét nem tudtam megmondani, az eladók rögtön tudták, hogy mit keresek. Két koreai lány állt előttem a sorban, és amikor meglátták, hogy mit vásárolok, elkerekedett a szemük – meséli Rajmund. Ezek után az eladók is hangsúlyozták, hogy erre az élményre készüljek fel – mondja.

A kérdés már röppent is fel a közösségi oldalakra, hogy kóstolja-e meg élő videóban a rament Rajmund, a helyeslő tömegek miatt pedig kénytelen volt eleget tenni a kihívásnak. Élő videóját több százan követték, az élőzés alatt valóságos komment-cunami alakult ki.

A népszerű videó után borítékolható volt a folytatás, rengeteg néző követelte a folytatást. Vincze Rajmund másodszorra ugyanazt a levest fogyasztotta el szintén élő videóban barátjával, Fegyverneky Zsolttal, annyi különbséggel, hogy ezúttal egy wasabit és egy habanero paprikát is megettek hozzá – mely egyébként a világ egyik legcsípősebb és legízesebb paprikája.

– A távol-keleti bolt eladói is látták az első élőzésemet, ezért kaptam tőlük ajándékba egy habanero paprikát. Azt kell tudni erről a növényről, hogy a csípős ételek evőversenyeinél nagyjából középtájt szokott előkerülni, vagyis tényleg, de tényleg nagyon csípős – meséli Rajmund.

A két srác második videóját is rengetegen követték, több mint ezren figyelték őket élőben, és persze követelik a folytatást. Rajmund elárulta, hogy tervezik, hogy sorozattá rendszeresítik a pécsi csípős ételek kipróbálását, de minden videó után kell egy kis szünet a srácoknak regenerálódásra.