Egyszerűen imádnak a pécsiek futni!

Az elmúlt időszakban soha nem látott érdeklődés övezte a pécsi, és Pécs környéki futóversenyeket. Legyen az egy nemes cél, vagy egyszerűen csak a mozgás öröme, ami kimozdítja a helyieket otthonról, egyre többen vállalják a kitűzött távokat családdal, gyerekkel, kutyával. Csokorba szedtük a teljesség igénye nélkül, a PSN Zrt. segítségével az elmúlt idők legnépszerűbb eseményeit, és azokat is, amik még hátravannak.

Rengetegen mozogtak a nyáron

Márciusban a 35. Pécs-Harkány Országúti Futóversenyen rengetegen rajthoz álltak. A nagy hagyománnyal bíró, sokéves rendezvényen évről évre nő a résztvevők száma, akik egyénileg és váltóban is megmérettethetik magukat.

Májusban a Városvédő Tüke-futáson, illetve a Misina-csúcstámadáson is sokan megmérettettek. Idén május 25-én a rendezvény keretében 2100 futó állt rajthoz. A versenyre családok, baráti társaságok, iskolai csoportok és tűzoltók is érkeztek, hogy együtt éltessék Pécs városát és a sportolás fontosságát. A mezőny nyári napsütésben tette meg a belvárosi utcákon kanyargó 3,4 kilométeres útvonalat, amely ezúttal a Szent István térről indult és oda is érkezett vissza. A mezőnyben fiatalok és idősebbek együtt élvezték a sportolás örömeit, többen babakocsiban tolva ismertették meg a legkisebbekkel a futás szépségeit.

Nem kevesebb, mint 32.-ik alkalommal rendezte meg a Melitta Szabadidő Sportegyesület az Orfűi Tó Show Futást augusztus 3-án. Nem sokkal később, augusztus 24-én újra „megmozdult” a város. Ezen a napon másodszorra a pécs-pogányi repülőteret teljes egészében átadták a sportolóknak, akik nem is akármikor: sötétedés után kezdték a futást. Idén közel félezren rótták a köröket az éj leple alatt a Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaratonon.

A szeptember is rendkívül mozgalmas volt, ebben a hónapban több ezren húztak futócipőt

Szeptemberben azonban a „Fuss a rákgyógyításért” esemény ellopta a show-t. A jótékony célt szolgáló sportrendezvényen több mint kétezren gyűltek össze, hogy a nevezés összegéből a daganatos betegeket támogassák.

Az jótékonysági futásoknak köszönhetően több mint húszmillió forint gyűlt össze az elmúlt tíz évben. Az idei eseményen voltak, akik futottak, akik sétáltak, de kutyát sétáltatva is teljesítették a távot egy jó ügy érdekében. Ugyanezen a napon, szeptember 14-én a Tüskésrétre is több száz gyerek érkezett szüleivel a Fittbike Családi napra.

Szeptember 20-án tartották az „Együtt Gyermekeinkért” Jótékonysági Futóversenyt, Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. szervezésében, a Királyegyházi Cementgyár nyílt napjával egybekötve. Az ötödik alkalommal megrendezett eseményre közel 500 fő látogatott el, amelynek futóversenyén a gyár közvetlen közelében élők is szép számban indultak együtt, három – 3, 4 és 11 km-es – távon.

És ami még hátravan!

A PTE Rókaűzők váltófutóverseny pályája az ország egyik legszebb vidékén, a Zselicen és a Mecseken keresztül kanyarog. A tavalyi Rókaűzőkön hetven csapat vágott neki a 85 kilométeres útvonalnak, melyből minden bizonnyal, idén sem lesz kevesebb. A PTE 25. Rókaűzők mezőnye hat hagyományos kategóriában versenyez majd: középiskolák, felsőoktatási intézmények, amatőr futóklubok, munkahelyek, cégek, nyílt, tetszőleges összeállítású csapatok részére. Ezekben a kategóriákban egy váltó 12 futóból áll. A mezőnyt a verseny fővédnöke, dr. Miseta Attila, a PTE rektora indítja.
Mikor? Október 5

Hirdetés