Eladta magát Pécs legeslegjobb együttese, vége a vécékoncerteknek?

Egy régi, de beszédes kép az együttesről

Nem semmi, hogy Pécs legfurább, legmeghökkentőbb, és – valljuk be – legeslegjobb együttese több évnyi fizetetlen, puszta lelkesedésből és bulifüggőségből elkövetett gerillakoncert után végre meghívott zenekarként lép fel idén a pécsiek kedvenc fesztiválján, a Fishing On Orfűn! Gratulálunk a Csoki és Hipónak!

hirdetés

Pécs legeslegjobb zenekara, a Zokniszandál című örökbecsű sláger szerzői, azaz a Csoki és Hipo egy ideje nagyon keményen végignyomja a hazai fesztiválszezont, szinte minden nagyobb, többnapos bulin ott voltak és vannak saját pénzből, közel sem mindennapi meglepetés-gerillakoncertjeikkel. A legemlékezetesebb bulikat a fesztiválok vécéiben adták, a tavalyi Fishing On Orfűn spontán megrendezett vécékoncertjükről egy igencsak hangulatos videó is készült, melyen jól látszik, hogy a srácok ügyesen megtalálták „a piaci rést”, a fesztiválozók imádták az egészet.

Csoki és Hipo annyira maguk alá gyűrték a tavalyi fesztiválidőszakot, hogy ez láthatóan feltűnt a Fishing on Orfű szervezőinek, akik az idei fesztiváljukra meghívták az alsó hangon is minimum meghökkentő „színpadképpel” kiálló fiúkat, akik a Víziszínpadon fognak fellépni.

Íme a bizonyíték, hogy a papírmasémaszkokban, kellemesen idióta gúnyákban fellépő pécsi Csoki és Hipo befutott:

Az egyértelmű siker kapcsán megkerestük a duót és feltettünk nekik pár kérdést. Kitűnő válaszokat kaptunk, de senki ne számítson mélyinterjúra.

– Milyen érzés számotokra, hogy szerepeltek egy fesztiválplakáton, sok-sok ismert együttes mellett?
– Hát izé, szóval, annyi van, hogy most vagy a magyar könnyűzene üresedett ki annyira, hogy már mi is bekerültünk a „jó” zenekarok közé, vagy annyi, hogy a Fishingesek meghallották a tömegek hangját, engedtek a nyomásnak és így mi is bekerültünk.

Óriási koncert lesz, csak rájuk kell nézni

– Hogyan kerültetek a fellépők közé? Kinek köszönhető?
– Ha újságíró lennék, ezt a kérdést fel se tenném! Nem kell az intelligencia nagyragadozójának lenni ahhoz, hogy bárkinek leessen, hogy ránk már többen kíváncsiak, mint néhány évtizedek óta pályán lévő nagy öregre. Az utolsó toalettes koncertünkre legalább 200 józan ember volt kíváncsi, és akkor a részegeket még nem is számoltuk!

– Nem érzitek úgy, hogy eladtátok magatokat?
– Nyilván eladtuk magunkat! Ez a lehetőség eddig is nyitva volt, csak sajnos senki nem élt vele. Innentől viszont annyira megszedjük magunkat, hogy otthon még a vécépapír is aranyból lesz!

– Nem lesz furcsa színpadon játszani a sok vécékoncert után?
– Ha jól emlékszem, a Rolling Stones énekese, Jim Morrison mondta egykoron, hogy „WC az egész világ és zenész benne minden férfi és nő”. Ebből is következik, hogy nem lesz furcsa. Sőt, Csoki, illetve Hipo mellett meg fog jelenni velünk a zenekar harmadik névadó tagja, „És” is, így tényleges trió leszünk Csoki, És, Hipo néven! Ő amúgy dobol a szájával, meg a személyiségével vonzza be a csajokat. Oltári figura!

– Mennyire ijesztő a gondolat számotokra, hogy felkapott együttes lesztek?
– Szerinted az arany vécépapír ijesztő perspektíva? Szerintünk nem! Nyilván elkezdünk hotelszobákat szétverni, gyönyörű csajokat furikázni a limuzinunkkal, de hát valakinek ezt is csinálnia kell!

– Mivel készültök a koncertre?
– Az én, azaz Csoki szülei lehet, hogy kijönnek megnézni, szóval ő öltönyben lesz és megfésülködik a buli előtt, de Hipo most éppen felnőtt pelenkákat keres fellépőruhának. Próbálni nyilván nem fogunk, így aki ért a zenéhez, az inkább csak a tizedik sör után jöjjön!

– Milyen speciális kéréseitek lesznek a szervezők felé? 
– Legyünk őszinték, mindenki belepisil az orfűi tóba fürdés közben. Ez annyit jelent, hogy a Víziszinpad a környék legnagyobb vécéje, és mi ott fogunk játszani. Lehet ennél többet kérni?