A Pintér János Parkmegújítási Program (PJPP) keretében folyamatosan zajlanak a munkák Égervölgyben, az első ütemmel el is készült a Biokom, ma átadták az új játszóteret.
Idén újabb pécsi közparkok szépülhetnek meg a Pintér János programnak köszönhetően. Tavasszal a Hamerli Parkot adták át a város lakóinak, a közelmúltban pedig a megújult Balokány-ligetet vehették birtokba a pécsiek. A PJPP keretében nemrég az Égervölgyi parkerdőben is elkezdődtek a munkák. A Biokom NKft. korábban azt ígérte, hogy a sétautakat, tűzrakóhelyeket, a tanösvényt, az erdei házikót, esőbeállókat, padokat, hidakat újítanak meg és alakítanak ki októberig, de addig is, ha valamivel elkészülnek a városüzemeltetési vállalat munkatársai, azt rögvest át is adják.

Az első ütemmel már végeztek is a szakemberek, hiszen a Biokom Facebook-posztjából kiderült, hogy Meixner Barna ügyvezető és Ágoston Andrea, a terület önkormányzati képviselője átadta az Égervölgyben elkészült játszóteret. Ezt egyébként Ágoston Andrea képviselői keretéből tudták kialakítani.

Nem csak játszótér épült, az illemhelyeket is felújították

A játszótér mellett már több utcabútor, és a tűzrakóhelyek is elkészültek, valamint felújították az illemhelyeket is.

A munkát természetesen folytatják a Biokom munkatársai, és várhatóan ősz közepére Égervölgy teljes egészében megszépül majd.