A gázvezeték-rekonstrukció már határidőre lezajlott a Ferencesek utcájában, most a szennyvíz- és vízvezetékek cseréje folyik. Mutatjuk, hogyan áll most a helyzet, és mi várható a közeljövőben.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Ferencesek utcája teljes felújításon esik át, ezzel a pécsi történelmi belváros újabb pontja szépül meg. A munka ugyanakkor nem csak egy egyszerű burkolatcserét takar, előzőleg a szakemberek az összes közművezetéket is kicserélik, hogy a későbbiekben egy meghibásodás miatt ne kelljen az új díszköveket felbontani. Erre amúgy volna esély, hiszen a mélyben több évtizedes vezetékek is vannak.

A keddi állapot: a gázrekonstrukció után az utca jó része kordonok nélkül

Első ütemben az E.ON gázvezeték-rekonstrukciója zajlott le, ami határidőre be is fejeződött. Most a Tettye Forrásház által megbízott szakemberek dolgoznak. Mint a társaságtól megtudtuk, a szakemberek elkészültek az ideiglenes vízellátó hálózat kiépítésével, az utca már az átmeneti rendszerről kapja az ivóvizet, és ez így lesz végig a munkálatok ideje alatt.

Jelenleg az ingatlanok ivóvízbekötéseinek cseréje zajlik, ami inkább csak „mikro” felbontásokkal járt eddig (de fokozott figyelmet kíván az utcán áthaladóktól). A felújítás látványosabb része jövő héten kezdődik az utcai gerincvezeték építésével és az ezzel járó hosszú munkaárok ásásával: mivel a vízvezeték az északi oldalon fut, ezt az oldalt felbontják, és el is zárják a gyalogosforgalom elől. Az ingatlanok, üzletek megközelítése gyalogos átjárókon biztosított lesz.

E hét csütörtökön a szakemberek a Ferencesek utcája – Váradi Antal utca kereszteződésében lévő csomópontot is átépítik; lecserélik a régi szerelvényeket, idomokat, és új tolózárakat, tűzcsapot építenek be.

A Tettye Forrásház Zrt. hangsúlyozta, köszöni a környéken élők, dolgozók és közlekedők türelmét, amellyel segítik a beruházások megvalósulását. A szolgáltató kéri az áthaladókat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a munkagödrök, kihelyezett korlátok között.

hirdetés
Hirdetés