Fiatalok, figyelem! Elindult a kedvezményes pécsi telekvásárlási program

A Dénesi Ödön Program kedvezményes telekvásárlási lehetőséget biztosít a Pécsett maradó, vagy a városba visszaköltöző fiataloknak, akik ezzel a segítséggel első lakásukhoz juthatnak hozzá.

Mint írja a pécsi önkormányzat közleményében, a telkekre november végéig lehet pályázni, a nyertes pályázók kiválasztásáról bírálóbizottság dönt, az eredményhirdetés a következő év márciusában lesz.

A 15 darab, közművesített telket független értékbecslő által meghatározott piaci értékük 50 százalékáért lehet megvásárolni Pécs északkeleti részén, a Hársfa utcától északra, a Mécses utcában.

A jelenleg a Pécsi Vagyonhasznosító tulajdonában lévő telkeket csak saját célra lehet használni.

Az adásvételi szerződésben rögzítik majd, hogy három éven belül használatbavételi engedélyt kell szerezni a telkeken felépített házakra.

Fontos: a telket vásárlók nem lehetnek fiatalabbak 18 és idősebbek 40 évesnél. A pályázat elbírálása során előnyt élveznek a családi adókedvezményre jogosult, továbbá a felsőfokú végzettséggel, szakképzettséggel vagy szakképesítéssel rendelkező pályázók.

A nyertes pályázók kiválasztásáról bírálóbizottság dönt, amelybe a pécsi önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem, a Baranya Megyei Szakképzési Centrum, a Pécsi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. delegál tagokat – olvasható a közleményben.

A november végéig tartó pályázati időszakban a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. két alkalommal hirdet meg helyszíni bejárást az építési telkekre: október 28-án és november 15-én.

A pályázatot elektronikusan várják, beadásának határideje: 2021. november 30. Eredményhirdetés és szerződéskötés: 2022. márciusban várható.

A részletes pályázati kiírás ide kattintva érhető el.

A pécsi városvezetés kiemelt célja a helyi és az egyetemen tanuló fiatalok Pécsett tartása, illetve visszacsábítása a városba. Ennek megvalósításához fontos, hogy az önkormányzat növelje a fiatalok lakhatási esélyeit. Ebben nyújt segítséget a Dénesi Ödön Program, amely kedvezményes áron biztosít telkeket a városban hosszú távra tervező, képzett fiatalok számára. Amennyiben a most meghirdetett első ütem sikeres lesz, a későbbiekben málomi, illetve rózsadombi telkekkel folytatódhat a program.

A Dénesi Ödön Programról itt írtunk korábban:

Fél áron kínál telkeket az első otthonukat építőknek a pécsi önkormányzat

Elkészült a pécsi lakáskoncepció, társadalmi egyeztetés indul róla

Hirdetés