Szeretnéd megtanulni a Photoshop használatát, de lehetőleg ingyen és otthonról? Vagy nem megy az algebra, és muszáj lenne gyakorolnod? Egy pécsi tudásfejlesztő oldalnak, a SkillVersumnak köszönhetően megoszthatsz és letölthetsz tananyagokat, méghozzá teljesen ingyen!

A PTE Közgazdaságtudományi karán a Simonyi BEDC elnevezésű szervezet (Business and Economy Development Center) azért jött létre, hogy a hallgatók vállalkozói attitűdjét fejlessze. Ha nem is lesz mindegyik hallgatóból vállalkozó, a Simonyi BEDC szemléletformálást és gyakorlatorientált képzést támogat programjaival, hogy a hallgatók ne csak a tankönyvből tanulják a vállalkozásvezetést. A csapat munkájának köszönhetően számos szuper pécsi ötlet pattant ki a hallgatói fejekből, melyekről rendre mi is beszámoltunk ITT és ITT!

hirdetés
Uránia Mozi

A SkillVersum is egy sok közül, melynek víziója egy olyan oktatáson alapuló közösségi oldal, ahol a tudás megszerzése nem anyagi vagy társadalmi kiváltság. Az oldal célja azontúl, hogy a PTE hallgatói a frissen megszerzett, piacképes diplomával a kezükben kapcsolatba tudjanak kerülni jövőbeli munkaadójukkal, a tudás megszerzésében is nagy segítséget nyújt: ingyenesen lehet letölteni és feltölteni jegyzeteket, vagyis tananyagokat.

– A SkillVersum egy közösségen alapuló karrier- és tudásfejlesztő oldal. Először is, itt minden felhasználó létrehozhat tananyagokat – vagyis jegyzeteket. Úgy alakítottuk ki a rendszert, hogy a szokásos e-learning megoldásokat és a közösségi oldalak legjobb részeit vegyítettük egybe. A tanulás itt gyors, egyszerű és élvezetes – avat be Szüts Bálint, a SkillVersum ötletgazdája, aki a PTE TTK Programtervező Informatikus szakán végzett. A felhasználók követhetik kedvenc oktatóikat, – folytatja – üzeneteket írhatnak nekik és akár beléphetnek tematikus csoportokba is. A megszerzett tudást gyakorlatokkal és házi feladatokkal is tesztelhetik.

Szüts szerint, ha az ember bővíteni szeretné az ismereteit, annak több oka is lehet, például a meglévő képességeinek gyarapítása, a pályaválasztás, a pályamódosítás vagy akár a kíváncsiság. Ezek mind a karrierépítéshez kapcsolódnak, innen jött az ötlet, hogy a tudásmegosztás mellett állás- és képzéshirdetéseket is lehessen feltölteni az oldalra, hiszen könnyedén lehet ajánlani a felhasználóknak állást a preferenciái és az oldalon megszerzett képességei alapján.

– Az oldalon lévő tananyagok mennyisége és minősége megfelelő ahhoz, hogy az ember kezdő szinten elsajátítson egy tudásanyagot, vagy sikeresen elkészítsen egy szakdolgozatot – mondja Szüts Bálint, majd hozzáteszi, hogy a SkillVersum több mint egy éve látható a nagyvilág számára, már közel 1300 felhasználójuk van és 160, mindenki számára elérhető tudásanyag található a rendszerben.

Az oldalon oktatni és tanulni teljesen ingyenes, és a tulajdonos szerint az is marad, csak egy 30 másodperces regisztráció szükséges hozzá. Kérdésünkre Szüts Bálint elárulta, hogy a jövőben a céges szolgáltatásaikból – képzés- és álláshirdetések, statisztikák, egyéb HR-lehetőségek – szeretnének bevételre szert tenni, semmiképpen sem a tudásanyagok letöltéséből.