Jó hír a kutyásoknak: két futtató újult meg Kertvárosban

Lakossági egyeztetés után kezdte meg a Biokom NKft. a munkákat a Littke utcai és a Szaturnusz utcai területen, és a jövő évben is folytatják!

hirdetés
Uránia Mozi

Két kertvárosi kutyafuttató újult meg az elmúlt hetekben, az egyik a Littke utcában, a másik a Szaturnusz utcában – olvasható a Biokom lapunkhoz eljuttatott közleményében. Augusztusban Schmuck Roland önkormányzati képviselő kezdeményezésére hirdetett ötletbörzét a Pécs Jövője Egyesület, hogy a pécsiek észrevételeikkel járulhassanak hozzá a fejlesztéshez.

hirdetés
Uránia Mozi

A beérkezett igények alapján kezdte meg a kutyafuttatók megújítását a városüzemeltetési vállalat.

Közleményükből kiderül, összesen 100 fát ültettek el, főként a Szaturnusz utca környékén de néhány csemete a Littke utcába is került. Utóbbi kutyafuttatónál a gazdik a felújított, illetve újonnan kihelyezett padokon pihenhetnek meg, amíg kedvencük játszik. Az ebek által kikapart gödrök sem jelentenek már ott gondot, betemették azokat, valamint a szakemberek a kerítést és a kaput is felújították.

Ilyen lett a Littke utcai kutyafuttató

A Szaturnusz utcai futtatónál is látványos munkák folytak. A beérkezett lakossági jelzéseknek megfelelően megmetszették a templom felőli kapunál lévő akácfát, a körülötte lévő sarjakat pedig kivágták. Elkészült az esőbeálló, a nyugati oldalon pedig egy kapu.

Nagyot változott a terület
Bár nem a futtatófejlesztéshez kapcsolódik, de említésre méltó, hogy a környéken, a Grappa Pizzéria mögött egy új játszótér várja már a pécsi gyerekeket. A játszótér Pokorádi Gábor önkormányzati képviselő támogatásával valósult meg – számolt be róla a Biokom.

És ezzel még nincs vége a fejlesztéseknek. A vállalat március végéig mindkét kutyafuttatónál elhelyez majd egy-egy vadkamerát a rongálások megelőzése és a közbiztonság növelése érdekében. Továbbá a kertvárosiak és kedvenceik nagy örömére kutyaügyességi elemekből akadálypálya készül a két helyszínen várhatóan szintén március végéig.

Mindezek mellett a Szaturnusz utcai nagy területen is megújul a kerítés a tervek szerint jövő júniusig, ott sűrűbb osztású drótháló készül, hogy a kisebb testű kutyák se tudjanak kibújni rajta – zárul a Biokom közleménye.


Nemrég írtunk arról, hogy a keleti városrész is új kutyafuttatóval gazdagodott, cikkünk itt olvasható:

Új kutyafuttatóval bővült a keleti városrész

Hirdetés