Kenderesi Tamás hazaérkezett Dél-Koreából, de nem haza ment

Csütörtökön éjfél körül hazaérkezett Dél-Koreából Kenderesi Tamás úszó, akit szexuális zaklatás miatt perelt be a helyi ügyészség és pénzbüntetésre kötelezte. Kenderesi ezt kifizette, így elhagyhatta az országot. A pécsi úszó egyelőre nem szeretne hozzáfűzni semmit kiadott közleményéhez, először Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével találkozik majd, hogy megbeszéljék a továbbiakat – írja az Origo.hu

hirdetés

Az olimpiai bronzérmes sportolót a koreai ügyészség szexuális zaklatással vádolta meg, miután 2019. július 28-án éjjel egy kvangdzsui diszkóban – saját állítása szerint – véletlenül hozzáért egy koreai lány fenekéhez. A sportoló csak úgy hagyhatta el Dél-Koreát, hogy kifizette az ügyészség által javasolt pénzbüntetést, ami több százezer forintra rúgott.

Az Index.hu szerint a pécsi úszó hazaérkezése után azt mondta az SzPress Hírszolgálatnak, hogy mielőbb találkozni akar Wladár Sándorral, hogy személyesen számoljon be neki arról, mi történt azon az estén, amikor a vádak szerint megérintette egy koreai lány fenekét, és elmondja azt is, mi történt azután.

Ahogy azt korábban megírtuk, még nem lehet tudni, mik lesznek az ügy további szankciói, legrosszabb esetben akár el is tilthatják a pécsi olimpikont a versenyektől, edzésektől. 

Egyelőre nem fűz hozzá semmit korábbi nyilatkozatához

Hirdetés