Késő este kezdődik a havazás, hajnalig több centiméter hó eshet

A vasárnap hajnali csapadékzóna kelet felé távozik, délutántól azonban egy mediterrán ciklon hoz újabb adag csapadékot – írja az Időkép.

hirdetés
Uránia Mozi

Egyre többfelé várható eső, amelyet estétől nyugat felől havas eső, havazás vált fel. Napközben többfelé élénk, estére a Dunántúlon erős, viharos lehet a szél. 4-10 fokot mérhetünk, de kora estétől gyorsan hűl majd a levegő.

Hideg-, majd kettősfronti hatás várható.
Az Időkép elég nagy, 96 százalékos valószínűséggel állítja, hogy este kilenc körül kezdődik meg a havazás Pécsett, hajnalig akár 8 centiméter hó is eshet. (A vasárnap esti frissítés szerint még ennél is nagyobb hó várható Pécsett.) Ami viszont hétfőn olvadásnak is fog indulni, mert bár reggel erős fagy várható, nap közben plusz négy fokig emelkedik a hőmérséklet a városban.

A Magyar Közút a következő közleményt juttatta el lapunkhoz vasárnap:

“Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján vasárnap délutántól a Dunántúlon elsősorban Baranyában, valamint Bács-Kiskun megye déli részein friss, tapadó hó hullhat az éjszakai órákig. A Duna vonalától keletre hétfőn gyakorlatilag minden megyében intenzívebb havazás kezdődhet, amely a reggeli, forgalom szempontjából csúcsidőszakot is érintheti majd. Vasárnap késő délutántól az ország nagy részén, főleg a Dunántúl déli és középső tájain, valamint a Dél-Alföldön viharos, 40-60 km/órás széllökésekre is számíthatnak a közlekedők, éppen a havazásban érintett területeken, amelyek hófúvást is eredményezhetnek.”