Közeleg a szeretet ünnepe: adományunkkal hozzunk örömöt a rászorulók életébe!

Talán még sosem volt annyi okunk jót tenni, mint az idén: a teljes 2020-as évre megmásíthatatlanul rányomta a bélyegét a koronavírus, mely gyakorlatilag mindenkit nehezen érintett, különösen az egyébként is nehéz körülmények között élőket. Ők most minden eddiginél jobban számítanak a segítségünkre. Aki megteheti, az alábbi adománygyűjtő akciók bármelyikéhez csatlakozva hozhat örömöt valaki karácsonyába. 

hirdetés

Az önkormányzat a karanténba került pécsieken segít

Kifejezetten a járványhelyzetben karanténba került, nehéz körülmények között élő pécsieken segít a városvezetés: ha az ellátásukról a távolabbi rokonok, szomszédok, barátok nem tudnak gondoskodni, akkor az önkormányzat kérésére a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének munkatársai egy tartós élelmiszerekből összeállított csomagot juttatnak el a karanténba kényszerült családnak, amiből biztosítani tudják ellátásukat a kötelező járványügyi megfigyelésük végéig.

Ehhez kérik mindazon helyiek hozzájárulását, akik ezt megengedhetik maguknak. A segíteni szándékozó pécsiek adományait a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének számlaszámán fogadják: 10402427-49515251-51531025. Még többet írtunk a kezdeményezésről EBBEN A CIKKBEN.

Szintén a karanténban lévőknek gyűjt az Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület 

A közhasznú szervezetnél felelősséget éreznek nehéz sorsú, karanténban lévő honfitársaink iránt. Ezért adománygyűjtő akciót szerveznek, melynek keretében tartós élelmiszert, tisztálkodáshoz szükséges kozmetikumokat, vércukormérőkbe való tesztcsíkokat várnak a felajánlóktól.

A gyűjtési időszak 2020. december 21-ig tart. Az adomány leadható az Esztergár Lajos Családsegítő és Gyermekjóléti Központ telephelyein hétfőtől péntekig, 9-16 óráig (7632 Pécs, Anikó utca 5.; 7621 Pécs, Megye u. 22.; 7633 Pécs, Tüzér u. 7.; 7629 Pécs, Hársfa u. 154.), valamint a KÉK egyesületnél a Melinda út 10. szám alatt, 16:00-19:30-óráig.

Mindemellett IDE KATTINTVA pénzadománnyal is támogathatjuk a gyűjtést, amiből a szervezet megvásárolja a rászorulóknak, amire szükségük van.

Szeretnéd szebbé tenni a kórházban lévő gyermekek ünnepét?

Karácsonyi – ajándékos, kreatív és zenélő – angyalok jelentkezését várja a Nevetnikék Alapítvány azért, hogy az ünnepeket is kórházban töltő gyermekek számára örömöt szerezzenek. Az adakozás menetéről ITT olvashatunk bővebben.

Idén már négy városba juttatják el az ajándékcsomagokat: Pécsre, Kaposvárra, Szigetvárra és Dombóvárra. Hogy pontosan miket kértek a kis betegek a Jézuskától, azt az alábbi linken, vagy IDE KATTINTVA láthatjuk.

A Mosolymanó Egyesület több gyűjtést is szervez az ünnepekig

A Mosolymanó Jótékonysági Központ Facebook-oldalán #AdventiCsaládok2020 címkével teszik közzé a regisztrált családok kéréseit, így célzottan lehet segíteni őket karácsony alkalmából. Emellett élelmiszercsomagokat szállítanak majd ki az önkéntesek.

Októberben 50 család tudott jelentkezni, a Karácsonyi levél nevű kezdeményezésre: ők egy nagyvállalat révén, december közepén élelmiszert és ajándékokat fognak kapni. A Baranyai Mosolymanó oldalon keresztül azokat a baranyai családokat lehet majd segíteni, akiknek a kérése tavasz óta ki lett téve az oldalra.

A rászoruló pécsiek számára valóban jó ajándékok a következők lehetnek Vörösné Deák Andrea, a Mosolymanó Jótékonysági Központ vezetője szerint: lehetőség szerint új játékok és könyvek, élelmiszer, áramfeltöltés, vízfeltöltés, tűzifa, karácsonyi menü, új kozmetikai szerek.

A Pannon Filharmonikusok adventi felajánlása az #AdakozóKedd-kampány keretében

„A zene legyen veled” névre keresztelt kampány segítségével a zenészek a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban és lakásotthonaiban élő gyermekekre szeretnék irányítani a figyelmet.

Arra kérik az érdeklődőket, hogy a HVG és a Pannon Filharmonikusok együttműködésében megjelent könyvből vásároljanak az adventi időszakban egyszerre két kötetet, nyilván így kedvezményesebben: egyet mindenki adjon ajándékba, saját gyermekének vagy unokájának; a másikat pedig ajánlja fel egy olyan kisgyermeknek, aki halmozottan hátrányos családi környezetből került kiemelésre és gyermekotthonban, lakásotthonban nevelkedik. Ezt a második kötetet a Pannon Filharmonikusok eljuttatja az érintett gyermekek számára. A két kötet ára együtt így csak 6000 forint.

Egy cipősdoboznyi öröm…

December 15-ig várják a felajánlásokat a Csorba Győző Könyvtárnál, hogy az Ormánság gyermekeinek vihessenek ajándékot karácsonyra. Részletek az alábbi posztban.

Rászoruló gyermekeket ajándékoznak meg

Az Amigos a gyerekekért alapítvány önkéntesei szívükön viselik a beteg és nehéz sorsú gyermekek sorsát. Hagyományaikhoz híven idén karácsonykor is meglepetéssel készülnek: 5000 gyermeket fognak megajándékozni, köztük a pécsi rászoruló gyerkőcöket is. ITT támogathatjuk őket ebben.

Szintén rászoruló gyermekeknek gyűjt a pécsi roma egyesület

A kezdeményezés célja, hogy a nélkülöző családok ünnepe boldogabban teljen. Bővebben:

Hobbijukhoz híven informatikai eszközöket adnának ajándékba a pécsi gémerek 

A Pécsi Gamer Egyesület a gyermekotthonban élő kicsik ünnepét tennék szebbé: ajándékukkal az internet és az informatika általi előnyökhöz is hozzájuttatnák a fiatalokat. Még több információ az alábbi posztban:

Tudtok további pécsi adománygyűjtésről? Küldjétek el nekünk Facebook-üzenetben!