Magyar Péter: Rengetegen látják be, hogy ez így nem mehet tovább!

Magyar Péter videóinterjút adott a Telexnek, amelyben újabb erős állításokkal ostorozta a kormányzat működését.

A Partizánnak adott, azóta már 2,2 milliós nézettséget elérő interjúja óta Magyar Péter, a korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férje saját Facebook-oldalán adott csak életjelet magáról. A napokban azonban előbb a Magyar Hang, most pedig a Telex is interjút készített vele.

A Telexnek úgy fogalmazott, hogy az utóbbi hetekben a legfelsőbb politikai szintekről nem kereste senki, de fideszes belső körökből sok támogató üzenetet kapott.

Magyar most azt is elárulta, hogy amikor a válása idején berendelték a Karmelitába, Rogán Antallal találkozott. A miniszter azt mondta neki, hogy mivel a felesége magas szinten van, a kormány érdeke az, hogy „ne legyen balhé”. Külföldi diplomataállást ajánlott neki, azonban ezt nem fogadta el. Kérdésre válaszolva azt mondta Rogán Antalról, neki nagyjából mindenkiről van speciális tudása, ezért sem tartja valószínűnek, hogy őt le lehetne cserélni.

Olyan korábbi vacsorákról is mesélt a Telexnek, amelyeken szinte kizárólag a gazdasági élet jelentős szereplői vettek részt, ezeken állítása szerint a miniszterelnök is többször részt vett.

– Nyilván ilyenkor nem az ország megmentéséről, az egészségügy rendbetételéről vagy az oktatás megreformálásáról van szó, hanem arról, hogy kinek mit kellene átvenni, milyen focicsapatot kellene támogatni, milyen beruházásba lehetne beszállni, milyen konstrukcióban és ki vásárolja meg a repülőteret – fogalmazott ennek kapcsán Magyar Péter.

Konkrét üzletről az ilyen találkozókon sosem hallotta beszélni Orbán Viktort, de emlékezett egy érdekes esetre: „Emlékszem, hogy amikor az EU-s pénzek nagyon meleg pitének tűntek, hogy jönnek vagy sem, akkor viccesen megjegyezte (Orbán – a szerk.), hogy ha ő lenne Brüsszel, biztos, hogy egy fillért sem adna, kérdés, hogy ők lesznek-e ehhez elég bátrak.”

Azt is megkérdezték Magyartól az interjúban, tervez-e kilépni a politika színterére, és bár nem mondott rá igent, azt is jelezte, hogy egyáltalán nincs kizárva ez a lehetőség, bár tudja, ha így tenne, akkor támadáscunami érné őt – derül ki a Telex összefoglaló cikkéből.

Érdekes része volt még a beszélgetésnek, amikor azt ecsetelte, volt felesége a lemondása előtti este kapott egy telefont, hogy mit kell tennie. Arról is mesélt, hogy Varga Judit még miniszter korában egy kormányülésen az egyik Alaptörvény-módosítással kapcsolatban kifejtette szakmai és erkölcsi aggályait, mire Orbán Viktor azt mondta: „Önt nem azért tartjuk itt, hogy erkölcsi kifogásai legyenek”.

A teljes beszélgetést itt lehet megénézni:

Hirdetés