Befejezéséhez közeledik a Magnus Aircraft pécs-pogányi repülőgépgyárának építése, mint megtudtuk, a tervek szerint októberben át is adhatják az új létesítményt. A fejlesztésnek ugyanakkor nincs vége, már a második ütem beruházását tervezi a magyar cég.

hirdetés
Uránia Mozi

Tavaly nyáron tartották az alapkőletételt, idén tavasszal az épülő üzem elérte a legmagasabb pontját, a tervek szerint még ebben a hónapban meg is nyílhat a Magnus Aircraft pécs-pogányi repülőgépgyára. Mint a cégtől megtudtuk, a beruházás az utolsó fázisában tart, és ahogy tavasszal ígérték, ősszel el is készülhet az üzem. Most egy 2000 négyzetméteres összeszerelő üzem és irodák épülnek meg, de már folyik a következő fázis előkészítése, tervezik az 5000 négyzetméteres kompozitüzem létrehozását, erre az első ütem befejezése után kerül sor.

Májusban még így nézett ki a pécs-pogányi üzem

A magyar tulajdonú Magnus Aircraft Pécsett kétüléses, kompozit alapanyagból készülő kisgépeket gyárt majd, amelyek nem kerozinnal, hanem benzinnel működnek, és világszerte nagy irántuk a kereslet.

Így állnak most: ősszel megnyílhat a pécs-pogányi gyár

A cég ugyanakkor Pécsre költözteti központját is, a német Siemens-szel közösen folyik ugyanis a társaság elektromos meghajtású gépének fejlesztése is. (Mint az ismert, ilyen elektromos kisgép zuhant le májusban, azonban az előzetes szakvélemény nem talált műszaki hibára utaló jelet, így a cég közölte, folytatja a pécsi fejlesztéseket.)

Mintegy 100 új munkahelyet teremt a többmilliárdos beruházás

A pécsi gyárépítést a kormány is támogatja, a teljes beruházás értéke több mint 5,1 milliárd forint, és mintegy 100 új álláshelyet teremt, a munkaerő-toborzás jelenleg is folyik. A Magnus Aircraft továbbá azt közölte, egy bérelt hangárban már most is zajlik az összeszerelés, ha azonban a gyár teljes kapacitással működik majd, évente akár 200 kisgép elkészítésére is képes lesz.

hirdetés
Uránia Mozi