Megédesítik a februárt a Pécsi Csokoládé Karneválon

Idén is megrendezik a már hagyománynak számító Pécsi Csokoládé Karnevált a Zsolnay-negyedben. Több mint 4000 látogatóra számítanak a szervezők február 9–10. között, méghozzá az ország minden tájáról. Több újítás is lesz, még inkább pécsivé teszik a rendezvényt, helyi értékeket közvetítenek majd. 

hirdetés
Uránia Mozi

Őri László pécsi alpolgármester a fesztiválról tartott sajtótájékoztatón kiemelte, tapasztalataik szerint nem csak a Pécsett élők, hanem a környékbeliek és elsősorban a családosok is magukénak érzik a különleges, rendkívül népszerű fesztivált.

– Nagyon színes lesz idén is a kínálat, hiszen amellett, hogy a hagyományos pécsi, baranyai és az ország más pontjairól érkező kézműves csokoládékat lehet megkóstolni, a programok minden gyermeket és felnőttet megcéloznak majd. A Csokoládé Karnevál remekül illeszkedik azon ingyenesen látogatható programok közé, melyekkel a város célja kinyitni a Zsolnay-negyedet a családok számára. Fontos kiemelni azt is, hogy ezzel a programmal elősegítjük, hogy az egyébként turisztikai szempontból kevésbé népszerű téli időszakban is vonzóvá tegyük Pécset az ide látogatók számára – mondta el Őri László.

Rózsa Zoltán, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezető-helyettese hangsúlyozta, a Csokoládé Karnevált szervező Mosonyi Éva, a Csoko-Láda Csokibolt tulajdonosa az elsők között nyitotta meg boltját a negyedben és hét éve tartó kreatív munkájával minden alkalommal varázslatossá teszi a pécsi csokoládéünnepet olyan színt hozva vele a város életébe, amely Pécs egész lakosságának érdeklődésére számot tart.

Ezt a damaszkuszi csempét formálják majd meg a helyszínen készülő különleges csokoládék

Mosonyi Éva főszervező elmondta, hogy habár más magyarországi városokban is vannak csokoládéval kapcsolatos rendezvények, a pécsi karnevál az országban egyedülálló szakmai programjait és társadalmi beágyazottságát tekintve.

– Megédesítjük ilyenkor februárban a negyedet, amikor a turisták kisebb számban érkeznek hozzánk. Hiszen az a közel 4000 ember, akik ilyenkor összegyűlnek az E78-ban, igazán megérdemlik, hogy jó csokikat kóstolhassanak. Idén lesznek különlegességek, amik eddig még nem voltak. Mindig készül valami nagyon pécsi dolog, idén a Zsolnay család- és gyártörténeti kiállításon talált damaszkuszi csempét fogjuk megönteni a helyszínen ét- és fehércsokoládéból és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra munkatársai festik majd meg őket. Sőt, pécsi cukrásztanulók is meg fogják mutatni tehetségüket és az egyetem 3D-projektje is itt lesz velünk idén is. Szombaton délben a magyar csokoládékészítés nagyasszonya, Csiszár Katalin fog előadást tartani, míg vasárnap 12 órakor Harka Éva csokiblogger beszél majd „Hogyan (v)együnk csokoládét?” című előadásának keretében – árulta el a részleteket Mosonyi Éva.

A VII. Pécsi Csokoládé Karnevál részletes programját IDE kattintva nézhetjük meg. 

Természetesen a Csoko-Láda csokibolt termékeit is meg lehet majd kóstolni a rendezvényen

Hirdetés