Megmutatta a kioperált daganatát a pécsi fitneszversenyző

Horváth Bianka nevét már valószínűleg mindenki hallotta, aki Pécsett valaha a testépítés sportág közelébe került. Szinte minden európai fitneszversenyt megnyert már, sőt nemzetközi porondon is tarolt, és edzőként is a szakma nagyágyújának számít. Sokakat megdöbbentett, mikor közösségi oldalán közölte, nemrég rosszindulatú daganatot távolítottak el a testéből. 

Pécsi fitneszedző, versenyző, táplálkozási tanácsadó, a Corpus SE testépítő szövetség tagja, táncos: ez mind egyben Horváth Bianka, akivel korábban is beszélgettünk már bodyfitnessben elért eredményeiről, a sportágról kialakult véleményről. Most egy egészen más okból kerestük fel.

Tudván, hogy az egészségére kényesen figyelő nőről van szó, sokan megdöbbentek a poszton, ami nemrég látott napvilágot az edző oldalán: Horváth Biankánál másodszor diagnosztizáltak rákot. 

– Először két éve vettem észre egy piros foltot a combomon, amiről akkor dr. Péter Iván bőrgyógyász megállapította, hogy rosszindulatú rákos elváltozás. Pedig tulajdonképpen csak édesanyámat kísértem a klinikára, nem gondoltam volna, hogy én is beteg vagyok. Egy hét különbséggel azonnal megműtöttek minket anyukámmal, időm sem volt felfogni, mi történik. Idén a hátamon vettem észre egy viszkető foltot, amit a fél éves kontrollkor megmutattam az orvosomnak. Kiderült, hogy kiújult a kór – mesélte Horváth Bianka lapunknak hozzátéve, első betegségekor már aznap az edzőterembe vezetett az útja és inkább nem foglalkozott a betegséggel, mert nem akarta feladni az életét. 

Horváth Bianka elmondta, meggyőződése, hogy a stressz és a belső nyugtalanság minden rákos megbetegedés kiváltója, nála is olyankor jelentkeztek a daganatok, mikor lényegtelen ügyek miatt sokat idegeskedett.

Bianka ugyanakkor az indiai kultúrában gyökerező pránanadiban, a testműködést szabályozó életerő áramlásában is hisz, így a gyógyulásában ez is szerepet játszott. 

Hozzátette, a pránanadi technika része többek között az, hogy a tanítványok folyamatosan akadályokat küzdenek le, hogy magasabb szintre jussanak. Hisz abban, hogy a bőrrák első és második kialakulása is egy olyan kihívás volt, amit le kellett gyűrnie azért, hogy erősebb legyen a pránanadit jelentő abszolút energia csatornája, rezgésszintje.

– Mindkétszer tudomásul vettem azt, hogy rákom volt. A diagnózis és a műtét után is ugyanúgy edzettem, készültem a versenyekre, éltem az életemet, mint addig. Nem is volt időm a betegséggel foglalkozni, ami szerintem jó, hiszen ha temetni kezdtem volna magam, biztosan nem jövök ki ilyen jól belőle. Persze az egyértelmű volt számomra, hogy azokon a dolgokon változtatnom kell, amik miatt lelkileg nem voltam jól. Az emberek nem tudják értékelni a fontos dolgokat, nem örülnek annak, amijük van. Nálam minden nap van valami, aminek örülni tudok, mindegy hogy egy szelet csoki, vagy valamilyen családi esemény. Hálás vagyok, hogy élek és jól vagyok – mondta.

hirdetés